Šport > Nogomet
23 ogledov

Real slavil, žalostni Ronaldo zabil dva

barcelona osasuna
1/8
EPA
Nogometni klubi španske Primere division so večinoma opravili s tekmami 3. kola. Z dvema zadetkoma Cristiana Ronalda in enim Gonzala Higuaina je Real za krstno zmago preskočil Granado. A je Ronaldo opozoril, da je nesrečen. Barcelona je dobila derbi z Valencio.

No in jo je dočakal. Real prvo zmago. Na Santiagu Bernabeuu je s 3:0 padla Granada z desetimi možmi. Ekipa Joseja Mourinha je obupno potrebovala tri točke, potem ko ji je v prvih dveh kolih uspelo pridobiti zgolj eno. Na sceno je stopil prvi zvezdnik kluba Cristiano Ronaldo in v 149. nastopu za klub zabil svoj 149. in 150. zadetek v Realu. Rezervist Gonzalo Higuain je dodal tretji gol. Po srečanju je Ronaldo presenetil zbrane novinarje z izjavo: "Žalosten sem, iz profesionalnih razlogov. V klubu vedo, zakaj. Zato tudi nisem proslavljal zadetkov, ker pač nisem srečen. To nima nič opraviti z nagrado za Andresa Iniesto. Ne bom več govoril o tem, želim se osredotočiti na portugalsko reprezentanco. Na svetu so tudi pomembnejše reči."

Kljub zmagi Mourinho ni bil zadovoljen s partijo svoje ekipe: "Imeli smo malo ambicij, malo ritma, malo intenzivnosti. Igra mi ni bila všeč. Ni dovolj, da zgolj dobiš točke. Ekipa mora igrati in delati več.“ Mimogrede, tekmo je začel tudi Luka Modrić in igral do 58. minute. Barcelona je ohranila prednost petih točk pred najbolj vročimi rivali, saj je na derbiju premagala Valenciao z 1:0. Za to je z lepim zadetkom s 16 metrov pokrbel Adriano. Katalonci so ob tem tudi edini s popolnim izkupičkom v ligi.

La Liga, 3. kolo:

Celta de Vigo : CA Osasuna 2:0 (0:0)
Aspas (69), Bermejo (90)

Real Zaragoza : Malaga CF 0:1 (0:0)
Camacho (56)

Deportivo La Coruna : FC Getafe 1:1 (1:1)
Riki (6), Barrada (26)

RCD Mallorca : Real Sociedad 1:0 (0:0)
Victor (76)

Real Madrid : Granada 3:0 (1:0)
Ronaldo (26, 54), Higuain (76)
RK: Gomez (Granada, 69)

Athletic Bilbao : Real Valladolid 2:0 (0:0)
Adruiz (69), Laskurain (75)

Rayo Vallecano : Sevilla 0:0

Levante : Espanyol 3:2 (0:2)
Juanlu (54), Lell (56), Michel (90); Longo (21), Tejera (28)

Barcelona : Valencia 1:0 (1:0)
Adriano (23)

Ponedeljek:
Betis - Atletico Madrid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.