Šport > Nogomet
23 ogledov

Lahm: "Bayern bo močnejši kot leta 2010"

Real Madrid Bayern München rafinha schweinsteiger kroos Reuters
Po besedah Bayernovega kapetana Philippa Lahma bodo Bavarci v majskem finalu Lige prvakov še močnejši, kot so bili pred dvema letoma v Madridu. Takrat jih je z Interjem na Santiagu Bernabéu ustavil Jóse Mourinho, tokrat so Nemci ustavili njega in navdušeno pričakujejo domači finale proti Chelseaju na Allianz Areni. Arjen Robben podaljšal.

"Bolj verjamemo vase kot pred dvema letoma," je Bayernov kapetan Philipp Lahm razlagal manjši skupinici novinarjev, ki so obiskali četrtkov trening bavarskega velikana. "Smo skupina igralcev, ki je v najboljših nogometnih letih. Kot generacijo te vedno ocenjujejo glede na osvojene naslove, in v Nemčiji so mednarodni uspehi vedno potrebni."

Kapetan nemške reprezentance je v polfinalu Lige prvakov proti Real Madridu odigral dve odlični partiji in podal za zmagoviti gol Maria Gómeza na prvi tekmi, na Santiagu Bernabéu pa je netipično za Nemca zapravil strel z bele točke, a ga je z dvema obrambama nato rešil reprezentančni kolega Manuel Neuer.

"Porazi so lahko pozitivni. Pred dvema letoma smo izgubili naslov in zdaj si ga želimo. Imamo to izkušnjo, in to je neprecenljivo," je nadaljeval Lahm. "V letošnjem polfinalu smo izločili veliko ekipo, Real Madrid. Glede na lansko leto imamo boljše ravnotežje med napadom in obrambo." Nizkorasli bočni branilec je še izrazil mnenje, da je igranje na domačem stadionu za štirikratne prvake res manjša prednost.

Priprava enaka kot za kakšno drugo tekmo

"Lahko se pripravimo enako kot za katero koli drugo tekmo Lige prvakov," je dejal z velikim nasmeškom. "Enak hotel, enak trening, enaka slačilnica, vožnja do stadiona, čeprav bo atmosfera malce drugačna (na tribunah bo manj navijačev Bayerna, op. a.)." Obe ekipi bosta namreč dobili po 17.500 vstopnic za Allianz Areno, ki ima sicer 66 tisoč sedežev.

"Morda bo manjša prednost, ker igramo na svojem stadionu, ampak proti nam se bo postavila vrhunska ekipa in zato mislim, da so možnosti približno 50:50," svoje igralce svari trener Jupp Heynckes, ki se je leta 1998 v Amsterdamu veselil naslova z Realom. "Ne delim mnenja, da bo lahko ali da je vse že odločeno. Ne bomo storili te napake in to sem svojim igralcem že povedal."

Soigralce pred tekmo svari tudi vezist Bastian Schweinsteiger, ki meni, da bi lahko na razplet tekme močno vplivala tudi Chelseajeva lakota po evropskem naslovu, ki se jim kljub milijonskim vložkom glavnega sponzorja Romana Abramoviča iz leta v leto vedno znova izmuzne.

Zadnja priložnost za veterane

"Chelsea je igral zelo dobro," je z grozdjem v ustih povedal nemški reprezentant. "Videti je tudi, da bi to lahko bil zadnji finale za igralce, kot so Frank Lampard in Didier Drogba." Bayern pred velikim finalom sezone čaka še sobotna ligaška tekma proti Kölnu, 12. maja pa se bodo z Borussio Dortmund udarili za nemški pokalni naslov.

"Mislim le na finale, finale proti ekipi, ki je v polfinale prišlo šestkrat v zadnjih devetih letih," pravi nizozemski reprezentant Arjen Robben, ki kot nekdanji nogometaš Chelseaja dobro pozna otočane. "Poraz leta 2010 je za nas dodatna motivacija," je še pristavil Robben, ki po treh sezonah v Londonu še vedno priznava, da "ljubi" modri klub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.