Šport > Nogomet
39 ogledov

Lahm: Nogomet ni pripravljen na geje

Philipp Lahm Žurnal24 main
Branilec Bayerna in nemške reprezentance Philipp Lahm je prepričan, da vzdušje na nogometnih stadionih homoseksualnim igralcem ne dovoljuje, da bi se javno razkrili.

"Nogometni stadioni so redko politično korektni. Nogomet je podoben gladiatorskim igram. Menim, da družba ni na točki, kjer bi lahko sprejemala homoseksualne nogometaše, kot to lahko že vidimo drugje," je dejal Philipp Lahm. Eden od zaščitnih znakov Bayerna je izpostavil še en problem, ki je vse pogostejši v nemški Bundesligi. "Če pogledate dejstva, so depresija in druge duševne bolezni zelo pogoste. Na žalost se še vedno vse prevečkrat štejejo za nekakšno šibkost, čeprav se je to v zadnjem času morda spremenilo."

"Menim, da je najin odnos v javnosti predstavljen veliko slabše, kot v resnici je," pa je Lahm zavrnil medijska namigovanja, da naj bi bil v hudem sporu z Michaelom Ballackom, ki ga je leta 2010 nasledil na mestu kapetana nemške reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.