Šport > Nogomet
13 ogledov

Lampard tokratni junak modrih

Blackpool - Chelsea
1/29
Žurnal24 main
Nogometaši Chelseaja so na zadnji tekmi 29. kola Premier League brez večjih težav ugnali letošnje presenečenje, nogometaše Blackpoola (3:1). Že v nedeljo je Liverpool pokoril rdeče vrage (3:1).
Galerijo s tekem angleškega prvenstva  si poglejte TUKAJ.

Chelsea je do prvega zadetka prišel v 20. minuti dvoboja, ko je Lampardovo podajo iz kota izkoristil John Terry. Ta je hitro vtekel v kazenski prostor in z glavo matiral nemočnega vratarja Richarda Kingsona. Mandarine so po vodilnem zadetku gostov pritisnile, toda kar nekajkrat se je v prvem polčasu izkazal češki čuvaj mreže v vratih Chelseaja Petr Čech.

 

V drugem polčasu so modri hitro razrešili dvome o zmagovalcu. V 61. minuti je v kazenskem prostoru Blackpoola padel Salomon Kalou, sodnik Mike Dean pa je (pre?)hitro pokazal na belo točko. Podajalec pri prvem zadetku Frank Lampard je strel z 11-metrovke rutinirano zadel in na semaforju je na stadionu Bloomfield Road pisalo 0:2. Le slabih pet minut kasneje je tokratni junak Lampard po lepi podaji Kalouja zadel še enkrat in tekma je bila odločena. Domačim je izid sicer še uspelo znižati na 1:3 - častni zadetek za domače je v 86. minuti dosegel Jason Puncheon - za presenečenje pa je mandarinam zmanjkalo tako časa kot športne sreče.  

 

Fernando Torres je tudi tokrat ostal brez premiernega zadetka v dresu Chelseaja. Pri modrih se je v 55. minuti poškodoval Didier Drogba, ki ga je zamenjal podajalec pri zadnjem zadetku modrih Salamon Kalou. 

Liverpool popestril prvenstvo
Z enim najlažjih hat-trickov v zgodovini nogometa je Dirk Kuyt odločil veliki derbi med Liverpoolom in Manchester Unitedom. Nizozemec je dvakrat zadel že v prvem polčasu, nato pa je kmalu po začetku drugega odločil zmagovalca in Unitedu zadal tretji prvenstveni poraz, ki je še dodatno odprl že tako neverjetno zanimivo prvenstvo. Častni gol za rdeče vrage je v sodnikovem podaljšku zabil Javier Hernández, zmagoviti dan na Anfieldu pa je zaokrožil še napadalec Andy Carroll, ki je po prestopu iz Newcastle Uniteda prvič zaigral v rdečem dresu. Petnajst minut pred koncem je zamenjal Raula Meirelesa.

Po tekmi se bo sicer vse vrtelo okrog treh golov Kuyta, toda pravi junak iz ozadja je bil Luis Suárez. Urugvajec je najprej z redko videnim slalomom pripravil gol Kuytu, ko je nanizal kar tri Unitedove branilce in žogo pripeljal praktično do golove črte. Eden izmed (anti)junakov lanskega svetovnega prvenstva je imel prste vmes tudi pri tretjem golu Redsov, ko je vratar Edwin van der Sar izpustil žogo po njegovem prostem strelu, Kuyt pa jo je pospravil v mrežo.

Za "hat-trick iz enega metra" je Nizozemec drugi gol zabil po neverjetni napaki Nanija, ki je katastrofalno izbijal žogo pred svoja vrata, a našel le svetlolaso glavo Liverpoolovega napadalca. Prav Portugalec je v zaključku prvega polčasa po grobem startu Jamieja Carragherja začel serijo prerivanj in "kartoniranj", tekmo pa je moral sam zapustiti celo na nosilih. Zanimivo: Kuyt je s tremi zadetki postal prvi nogometaš Liverpoola s hat-trickom na derbiju po več kot 20 letih, saj ga je nazadnje zabil Peter Beardsley, ko sta se pisala september in leto 1990. Takrat je bil rezultat 4:0. 

Topničarji doma spet brez smodnika
Izgledalo je že, da si je Arsenal z remijem brez zadetkov proti Sunderlandu znova znižal vrednost svojih delnic v boju za naslov državnega prvaka v primerjavi z vodilnim Unitedom, toda po prespanem večeru temu ni bilo tako. Po porazu rdečih vragov med tednom proti Chelseau so imeli topničarji usodo praktično v svojih rokah, saj bi se z zmago povsem približali Unitedu. Varovanci Arsena Wengerja so sicer imeli pobudo in tudi nekaj lepih priložnosti, ki pa jih niso znali izkoristiti. United, ki je imel pred nedeljskim derbijem z Liverpoolom tri točke prednosti, sicer še čaka gostovanje na Emiratesu.

(Pre)bogati Manchester City še naprej drži tretje mesto trdno v svojih rokah. Sinje modri so tokrat z zadetkom Davida Silve s težavo strli odpor zadnjega Wigana. Očitno bodo arabski lastniki v naslednji sezoni svoje nogometaše le gledali v tako željeni Ligi prvakov.

 Za Tottenham se je po poškodbi končno vrnil leteči Gareth Bale, a njegovih dvajset minut v drugem polčasu Spursom ni rešilo zmage pri Wolverhamptonu (3:3). Po dvakrat sta v prvem polčasu zadela oba napadalca Kevin Doyle in Jermain Defoe (šele prvič v letošnji sezoni), potem pa je še en evrogol na tekmi evrogolov dodal Roman Pavljučenko. Wolvesom je veliko točko v boju za obstanek na koncu rešil Steven Fletcher, kar je na koncu pomenilo, da Tottenham ni prehitel Chelseaja na zadnjem mestu, ki ob koncu sezone še vodi v Ligo prvakov.

Lestvica:
1. Man. United 60 točk
2. Arsenal 57 (-1)
3. Man. City 53
4. Chelsea 51 (-1)
5. Tottenham 48 (-1)
...
18. Birmingham 30 (-2)
19. Wolverhampton 29
20. Wigan 27

Angleška liga, 29. kolo:

Liverpool : Manchester United 3:1 (2:0)
Kuyt (34, 39, 65); Hernandez (90)

Birmingham City : West Bromwich 1:3 (0:0)
Beausejour (48); Mulumbu (47), Morrison (58), Scharner (72)

Arsenal : Sunderland 0:0 

Bolton Wanderers : Aston Villa 3:2 (1:1)
Cahill (45, 75), Klasnić (75); Bent (15), Albrighton (64)
Young (Villa) je v 70. minuti zapravil enajstmetrovko. 

Fulham : Blackburn Rovers 3:2 (1:1)
Duff (37, 59), Zamora (89/11-m); Hanley (45), Hoilett (66)

Newcastle United : Everton 1:2 (1:2)
Best (23); Osman (31), Jagielka (36) 

West Ham United : Stoke City 3:0 (2:0)
Ba (21), Costa (29), Hitzlsperger (83) 

Manchester City : Wigan Athletic 1:0 (1:0)
Silva (38) 

Wolverhampton Wanderers : Tottenham Hotspur 3:3 (2:2)
Doyle (20, 40/11-m), Fletcher (87); Defoe (30, 35), Pavljučenko (48)

Blackpool :  Chelsea 0:3 (0:1)
Terry (20), Lampard (62/11-m, 66)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.