Šport > Nogomet
89 ogledov

Ne nogometaši, zvezda večera osemletna Lana

Lana Beranič Ljudski vrt
1/4
Profimedias
Med polčasom sobotne tekme med Mariborom in Aluminijem je aplavz štajerskega občinstva požela osemletna Lana Beranič.

Nogometaši Maribora so v soboto zvečer v Ljudskem vrtu zanesljivo ugnali Aluminij (4:1) in se utrdili na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije.

Navijači vijoličastih pa niso zaploskali le štirim zadetkom v mreži moštva iz Kidričevega za nove tri točke 13-kratnih državnih prvakov, ampak je bila aplavza deležna tudi osemletna Lana Beranič.

Lana je bila januarja operirana v ZDA, kjer so opravili poseg na njenih stopalih, zaradi katerih je imela v svoji rani mladosti ogromno težav v vsakdanjem življenju. Po uspešno opravljeni rehabilitaciji (Lana že lahko hodi) pa se je prav ta konec tedna vrnila v domovino.

Številni priskočili na pomoč

Med polčasom sobotne tekme je Lana stopila pred navijače, NK Maribor, ki je prispeval sredstva za njeno operacijo, pa ji je ob prelomnici v mladem življenju podaril še športne copate. Seveda v vijoličasti barvi.

Široko srce so z zbiranjem prispevkov pokazali tudi pripadniki navijaške skupine Viole, njen član je bil nekoč tudi Lanin oče Marjan. Prav tako pa so v akciji sodelovali številni znani športniki, ki so prispevali drese ali rekvizite za dražbo.

Akciji so se pridružile tudi Terme 3000, dolgloletni sponzor mariborskega kluba je Lanini družini za boljšo rehabilitacijo podaril štiridnevni paket v Moravskih Toplicah.

Na spletni strani NK Maribor so se zahvalili vsem, ki so pomagali v akciji in prispevali k temu, da Lana lahko hodi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.