Šport > Nogomet
15 ogledov

Laporta: "Barça želela prodati Xavija in Puyola"

Busquets Xavi Puyol Krkić Valdes Barcelona Manchester United Liga prvakov finale EPA
Nekdanji predsednik Barcelone Joan Laporta nadaljuje z ofenzivo proti svojemu nasledniku Sandru Rosellu. Laporta, ki bojda razmišlja o vnovični bitki za predsedniški položaj, je v pogovoru za Catalunya Ràdio razkril, da je želel trenutni predsednik pred leti prodati Xavija Hernándeza, Carlesa Puyola in Víctorja Valdésa. Razlog? Ker so bili "luzerji".

"Izvršni odbor, ki mu je takrat predsedoval Sandro Rosell, je želela prodati Xavija (Hernándeza), (Carlesa) Puyola in Víctorja Valdésa, ker jih je imela za 'luzerje'. Zdaj želijo zrušiti štiri temelje kluba, ki so (Johan) Cruyff, (mladinska šola, op. a.) La Masía, Katalonija in Unicef," je bil v pogovoru za Catalunya Ràdio oster Joan Laporta.

Z omenjenimi Xavijem Hernándezom, Carlesom Puyolom in Víctorjem Valdésom v moštvu je nato Barceloni kljub vsemu uspelo osvojiti težko pričakovani naslov prvaka pod vodstvom trenerja Franka Rijkaarda (sezona 2004/05), vsi trije pa so bili temelj nove trofejne zgodbe z Josepom Guardiolo, s katerim so osvojili neverjetnih 14 trofej.

Nekdanji predsednik kluba, ki ga je po odhodu s položaja zamenjal njegov nekdanji prijatelj, zdaj pa smrtni sovražnik Sandro Rosell, je bil v zadnjih mesecih stalnica na straneh tabloidov, saj je bil udeležen v mnoge ekscese. Med drugim je napovedal tudi poroko z nekdanjo pornozvezdo, na nekem družbenem dogodku v Italiji pa je pred kratkim v bazen skočil kar v fraku.

"Rosell in druščina so nervozni, ker sem javno najavil, da se nameravam vrniti v Barço," je še dejal Laporta, ki je skupaj z Rosellom pred leti na Camp Nou pripeljal Ronaldinha in začel zlato dobo barcelonskega kluba. Odnos med predsednikom in direktorjem se je skozi leta poslabšal do te mere, da je Rosell zapustil klub, nato pa dobil predsedniške volitve in zamenjal Laporto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.