Šport > Nogomet
18 ogledov

Laporta: Pep in Ibra sta se pobotala

Pep Guardiola Zlatan Ibrahimović Reuters
Nekdanji predsednik Barcelone Joan Laporta je v pogovoru za francosko televizijsko oddajo Telefoot razkril, da sta se Josep Guardiola in Zlatan Ibrahimović po incidentni sezoni sodelovanja v katalonski prestolnici že pobotala. Izjave Laporte so še podžgale namigovanja, da bo Guardiola po povratku v Evropo prevzel Paris Saint-Germain.

Zlatain Ibrahimović je Barcelono kljub multimilijonskem prestopu iz Interja zapustil po vsega eni sezoni, po kateri je trenerja Josepa Guardiolo označil za "filozofa", v svoji avtobiografiji pa je tudi razkril, da bi s Kataloncem kmalu fizično obračunal.

Poti Guardiole in Ibrahimovića so se razšle, saj je Barcelona švedskega napadalca prodala AC Milanu, v dresu katerega je "Ibrakadabra" na tekmi Lige prvakov zabil tudi gol Guardiolini Barceloni v prejšnji sezoni, po koncu katere je Guardiola odšel na enoletne počitnice v New York.

Nekdanji predsednik katalonskega kluba Joan Laporta je zdaj v pogovoru za francosko televizijsko oddajo Telefoot postregel z informacijo, da sta se trenutni napadalec Paris Saint-Germaina in Guardiola pobotala.

Je spet dobil "tisti" občutek?

"Res je, da je nekaj zgodovine med njima, ampak to je mimo," je dejal Laporta. "Verjamem, da sta se zdaj pobotala."

Guardiola naj bi na začetku novega leta začel z izbiranjem kluba, ki ga bo po izjemno uspešni epizodi pri Barceloni prevzel na začetku sezone 2013/14.

Bogati PSG ima po mnenju nekaterih prednost pred Chelseajem, Manchester Cityjem, BayernomAC Milanom in preostalimi snubci, saj je katalonski trener povezan s katarskimi lastniki pariškega kluba.

Dve leti svoje igralske kariere je namreč preživel v Al-Ahliju iz Dohe, bil pa je tudi ambasador uspešne (in kontroverzne) kandidature Katarja za prireditev svetovnega prvenstva leta 2022.

Izogibanje stikom

Prevzem PSG bi ga neizbežno spet združil z Ibrahimovićem, čigar prihod namesto Samuela Eto'oja v Barcelono je goreče zagovarjal ravno Guardiola. "Zakaj Ibrahimović? Preprosto imam tak občutek," je novinarjem pred prihodom švedskega reprezentanta razlagal strateg iz Santpedorja.

Nezadovoljstvo Ibrahimovića z igranjem na krilu in življenje v senci Lionela Messija je kljub vsemu privedlo do kratkih stikov na Camp Nouu, po katerih se je Guardiola po navedbah Ibrahimovića celo začel izogibati skandinavsko-bosanskemu mojstru borilnih veščin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.