Šport > Nogomet
10 ogledov

Lara, prihaja tvoj oče

1/19
Žurnal24 main
V Hannovru se pokopali nemškega nogometnega vratarja Roberta Enkeja, ki je v torek naredil samomor. Od njega se je poslovilo 35.000 navijačev.

Na stadionu AWD Arena v Hannovru, kjer je Enke branil barve domačega kluba zadnjih pet let, se je od priljubljenega igralca poslovilo 35.000 navijačev ter številni nemški nogometaši in nogometni veljaki.

Od soigralca, ki je bil resen kandidat za nastop na svetovnem prvenstvu naslednje leto v Južnoafriški republiki, so se poslovili nemški nogometni reprezentanti na čelu s kapetanom Michaelom Ballackom, predsednik Nemške nogometne zveze (DFB) Theo Zwanziger, govor na slovesnosti pa je imel ministrski predsednik zvezne dežele Spodnja Saška Christian Wulff, ki je dejal: "Lara, pripravi se, prihaja tvoj oče." Enako besedilo je na kamen napisala tudi Enkejeva žena in ga položila na grob pokojne hčere.

Vdova Teresa Enke je dan po samomoru nogometaša razkrila, da je že več let trpel za hudo obliko depresije, zaradi katere je prvič strokovno pomoč iskal že leta 2003. Bolezen je skrival zaradi varovanja zasebnosti in strahu, da bi ogrozil nogometno kariero. Močno ga je zaznamovala tudi smrt dveletne hčerke, ki je zaradi prirojene okvare srca umrla pred tremi leti, njegova žena pa je pojasnila, da se je bal, da bi zaradi razkritja bolezni lahko izgubil pravico do skrbništva nad letos posvojeno hčerko.

Enke je zadnjič stopil na igrišče v Hannovru natančno pred tednom dni, ko se je po daljši bolniški odsotnosti vrnil na tekmi proti Hamburgu. Po pogrebni slvesnosti, krsto so s stadiona odnesli njegovi soigralci iz Hannovra 96, so Enkeja pokopali v družinskem krogu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.