Šport > Nogomet
60 ogledov

Larissa boj proti rasizmu razumela po svoje

Larissa Riquelme Paragvaj Globoesporte manekenka banana rasizem Alves Reševalni pas/Twitter
Paragvajska lepotica Larissa Riquelme, obvezna spremljevalka svetovnih prvenstev, se je pred začetkom nogometnega plesa v Braziliji vključila v protirasistično kampanjo, ki je v zadnjih dneh zajela svetovni splet.

Športniki in ostale vidne osebnosti z vsega sveta vse od nedeljskega incidenta na tekmi z Villarrealom izražajo podporo Barceloninemu branilcu Danielu Alvesu, ki se je na rasistično provokacijo – met banane – odzval na nepozaben način.

Brazilec je banano pojedel, kar se je kasneje sicer izkazalo za vnaprej pripravljeno reakcijo, ki pa je vseeno dosegla svoj namen. Razprave o še naprej perečih težavah z rasizmom so spet aktualne, še posebej v Španiji, kjer po letih fašistične vladavine nikoli zares niso obračunali z eno izmed najnevarnejših športnih bolezni.

"Rasizem stvar neumnih ljudi"

Kampanji "vsi smo opice", ki jo je na Twitterju in Instagramu začel Alvesov rojak Neymar, se je zdaj priključila tudi paragvajska lepotica Larissa Riquelme. Obvezna spremljevalka največjih nogometnih tekmovanj, ki je s svojim oprsjem zaslovela med zadnjim mundialom v Južnoafriški republiki, je poziranje z banano sicer razumela malce drugače od drugih svetovnih osebnosti.

"Sem proti vsem oblikam predsodkov. Rasizem je stvar neumnih ljudi," je dejala v intervjuju za brazilski Globoesporte, nato pa se fotografirala z banano v ustih. S policije so v sredo sporočili, da so "zaradi kršitve temeljnih pravic in civilnih svoboščin" pridržali navijača, ki je vrgel banano. Bojda gre za 26-letnega delegata kadetske ekipe Davida C. L., poročajo lokalni mediji.

Villarreal mu je že odvzel člansko izkaznico in mu dosmrtno prepovedal vstop na stadion, čaka pa ga še "zmenek" na sodišču, a datum še ni določen, so še sporočili s policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.