Šport > Nogomet
37 ogledov

Lastnik Milana zavrnil 970 milijonov

silvio berlusconi EPA
Silvio Berlusconi je zavrnil ponudbo v višini 970 milijonov evrov za svoj klub, razmišlja pa o prodaji manjšega deleža, če bi novi solastniki pomagali pri gradnji novega stadiona.

Milan je v ponedeljek uradno zanikal, da se je sestal s tajskim poslovnežem Beejem Taechaubolom in se dogovarjal o večjem prevzemu kluba. Razširile so se namreč govorice, da je direktor zasebne azijske poslovne družbe želel kupiti kar 50 odstotkov delnic milanskega kluba.

Vendar je italijanski finančni časopis Il Sole 24 Ore v torek poročal, da je nekdanji predsednik vlade Berlusconi prvič odobril prodajo kluba, vendar ne Tajcu. Berlusconi bo najverjetneje delež v svojem klubu prodal kitajskemu milijarderju Wangu Jianlinu, ki naj bi bil boljši kandidat. Kitajec naj bi bil prijatelj prvega indonezijskega lastnika italijanskega kluba Erika Thohirja, ki  je pred dvema letoma postal večinski lastnik mestnega tekmeca Interja.

Milan je bil v preteklosti sedemkrat evropski prvak, vendar se mu v letošnji sezoni ni uspelo uvrstiti v kvalifikacije za Ligo prvakov. Trenutno za vodilnim Juventusom zaostaja za kar 24 točk in 12 točk za tretjeuvrščenim Napolijem.

Pred dogovori o nakupu italijanskega Milana je Jianlin postal tudi lastnik 20-odstotnega deleža v španskem nogometnem klubu Atletico Madrid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.