Šport > Nogomet
2 ogledov

Lavrič: Napadalci brez žog

Klemen Lavrič se iz Nemčije seli na Japonsko. Žurnal24 main
Kapetan slovenske nogometne reprezentance Klemen Lavrič je v teh kvalifikacijah edini odigral vse tekme v zadnjem ciklusu, ki ga je končal kot prvi strelec. Kljub temu nad izkupičkom ne more biti navdušen.

V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2008 je Klemen Lavrič po odhodu nekaterih bolj izkušenih nogometašev prevzel kapetanski trak. Odgovornost ga je zresnila, motivirala, želel pa bi si več točk in boljše mesto na lestvici. "Kar se tiče kapetanskega traku, mi je dal dodaten motiv. Gre za veliko čast. Strelski izkupiček ni bil slab, je pa lahko vedno bolje. Rezultatsko gotovo nismo zadovoljni, osebno sem zelo razočaran,“ je pogovor začel Lavrič in nadaljeval: "Vemo, da nismo dali tistega, kar bi morali. Škoda, da proti Bolgarom nismo odigrali kot znamo. Presekal nas je tudi rdeč karton. Upam, da bomo v naslednjih kvalifikacijah naredili korak naprej, gotovo pa je potrebno še precej popraviti,“ se je proti prihodnosti obrnil naš kapetan.

Selektor po srečanji v slačilnici ni dolgo govoril. Glasilke je prihranil za sestanek v hotelu. "Nismo se konkretno pogovarjali, to bo moralo počakati, dokler se ne vrnemo na Brdo. Kaj bo tam selektor povedal, je njegova stvar. Igralci moramo analizo spoštovati. Naslednje leto začnemo priprave na nove kvalifikacije, kjer bomo morali začeti igrati na drugačen način, bolje. Vsi vemo, kje ne 'štima' in to je potrebno popraviti,“ je na pomanjkanje kreacije v igri Slovenije namignil 25-letni Trboveljčan in nadaljeval bolj konkretno.

"Gre za problem, ki ga imamo. Na trenutke ne igramo slabo, vendar ko pridemo do kazenskega prostora, nam zmanjka koncentracije in predložkov. Zato je za nas napadalce še posebej težko. Ampak ne bi nikogar krivil, smo ekipa, nismo odvisno od enega, pač pa od vseh. Na treningu smo poskušali in je bilo dobro, na tekmi pa ni šlo. O razlogih bi zdaj težko govoril,“ je razložil naš sogovornik, kateremu so mediji predvidevali začetek tekme na klopi.

"Nekaj dni sem bil poškodovan, imel nekaj težav z mišico, tako da je bilo nekaj negotovosti. Na koncu se je trener na dan tekme odločil, da bom igral in to zame ne glede na govorice ni bilo nobeno presenečenje.“

Zdaj je nastopil čas za temeljito analizo. © SPS

 
V tem ciklusu je Slovenija zamenjala dva selektorja. "Oba imata svoje plati, stališča. Osebno mi gotovo odgovarja zdajšnji, s prejšnjim so bile neke komplikacije, vendar pa se to v nogometu dogaja in jaz sem to pozabil. S Kekom smo po mojem mnenju vsi igralci zadovoljni. Naredil je, kar je lahko, nam vlil nekaj dodatne samozavesti. Igralci gotovo nismo pokazali vsega, kar smo sposobni in se tega zavedamo.“

In klubsko življenje? Je januar mesec odločitve za Lavriča, ki mu pogodba z nemškim prvoligašem poteče poleti 2008? "Upam, da se bo končalo, kot sam želim, to pa je, da bi se vse rešilo pred zimo. Upam, da mi bo Duisburg omogočil 'fer' odhod. Konec koncev si lahko pogledamo v oči in si stisnemo roke v pozdrav. Ne morejo pričakovati veliko denarja, saj imam pogodbo le do poletja. V rokah imam dobre karte, ki jih bom skušal izkoristiti na najboljši način,“ je nekoliko vedreje v prihajajoče leto pogleda prvi strelec Slovenije v teh kvalifikacijah.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.