Šport > Nogomet
21 ogledov

Lavrič veliki junak Sturma!

Klemen Lavruč finale pokal Avstrija Sturm
1/8
Žurnal24 main
Graški Sturm je osvojil svoj prvi pokal po 11 letih. V finalu avstrijskega pokala je Saša Fornezzija, slovenskega vratarja Magne, za zmago 1:0 premagal še en Slovenec Klemen Lavrič.
Nogometaši Porta so petnajstič v zgodovini kluba osvojili portugalsko pokalno tekmovanje. V finalu so z 2:1 premagali Desportivo Chaves. Porto je hitro povedel prek Freddyja Guarina in Radamela Falcaa, Clemente pa je v 85. minuti zabil častni gol za poražence.

Avstrija
Nepričakovani slovenski junak vikenda je Klemen Lavrič. Nekdanji slovenski reprezentant je zadel za zmago svojega Sturma v finalu avstrijskega pokala. V 81. minuti je po podaji Samirja Muratovića premagal slovenskega vratarja ekipe Magna Wiener Neustadt, Saša Fornezzija. 28 tisoč gledalcev na finalni tekmi v Celovcu je vzklikalo ime našega Lavriča, medtem ko so ga soigralci nosili na svojih rokah. Za Sturm je to prvi pokal po 11 letih. Med letoma 1996 in 1999 so nogometaši iz Gradca osvojili tri avstrijske pokale in dvakrat postali prvaki avstrijske lige, odtlej pa takšnih uspehov ni bilo več. Kaj lahko pa bi se nedeljska finalna tekma končala drugače, saj je imel šele pred dvema letoma ustanovljeni Wiener Neustadt že v prvi minuti enajstmetrovko, a je strel z bele točke zaustavil Christian Gratzei. Minuto kasneje je ubranil še eno stoodstotono priložnost. Avstrijsko prvenstvo pa je bilo odločeno sredi prejšnjega tedna – prvak je postal Salzburg, dunajska Austria Mileta Ačimovića pa je s točko zaostanka zasedla končno drugo mesto.

Nemčija
Nogometaši Nürnberga bodo tudi v prihodnji sezoni igrali v prvoligaški konkurenci nemške Bundeslige. V povratnem dvoboju za obstanek v ligi so premagali tretjeuvrščeno ekipo druge lige Augsburg z Goranom Šukalom z 2:0. Na prvi tekmi je Nürnberg, pri katerem igra tudi nesojeni slovenski reprezentant Dominic Maroh, zmagal z 1:0. Iz druge lige v prvo prihajata Kaiserslautern in St. Pauli, iz prve v drugo pa Bochum Zlatka Dedića in Hertha Berlin.

Rene Krhin in Vid Belec sta z Interjem osvojila Serie A, a nista igrala. Udinese Samirja Handanovića je izgubil, Bojan Jokić pa je odigral vseh 90 minut ob porazu svojega Chieva proti Romi. Marko Šuler in Zlatan Ljubijanić sta se v soboto v dresu Genta veselila naslova belgijskih pokalnih prvakov.

Francija in Poljska
Od slovenskih reprezentantov, ki jih do začetka SP loči le še nekaj tednov, je bil minuli konec tedna  dejaven Valter Birsa. Ta si je s soigralci zagotovil igranje v kvalifikacijah za Ligo prvakov. V zadnjem kolu Ligue 1 je klub iz Burgundije gostoval pri Sochauxu in zmagal z 2:1. Njihov neposredni tekmec za tretje mesto bi moral dobiti vsaj točko, a pritiska niso zdržali. Pri Lorientu so izgubili z 1:2 in tako se boj za elitno klubsko tekmovanje na stari celini prepustili Birsi in soigralcem. Slovenski vezist je odigral 59 minut. Za Grenoble, ki se seli v drugo ligo, Boštjan Cesar v zadnjem kolu ni igral. Brez naslova prvaka je v prvi poljski ligi ostal Andraž Kirm. V 30. kolu je krakovska Wisla (slovenski reprezentant je igral le zadnjih 10 minut) remizirala in osvojila končno drugo mesto. Lech iz Poznana je zmagal z 2:0 in postal prvak s štirimi točkami prednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.