Šport > Nogomet
7 ogledov

Lažni investitorji opeharili Getafe

Özil Oezil Ozil Rodriguez Getafe Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Ni vse zlato, kar se sveti, in ni vsakdo, ki si natakne rjuho okoli glave, bogati arabski šejk, si bodo še dolgo ponavljali pri španskem nogometnem prvoligašu Getafeju. Klub so si namreč za tarčo izbrali domiselni prevaranti, ki so se izdajali za bogate arabske investitorje ter opeharili že tako obubožani klub.

Španska policija je v sredo potrdila, da je aretirala sedem oseb, ki so se izdajale za zastopnike potencialnih investitorjev iz Dubaja in Egipta. Šesterica je iz Španije, eden prihaja iz Dominikanske republike. Po policijskih ugotovitvah je sedmerica premamila predsednika Getafeja Angela Torresa z lažnimi obljubami, da bo v klub vložila več deset milijonov evrov, vendar pa so domnevni investitorji kot pogoj za sodelovanje zahtevali poroštvo, ki ga je moral prvi mož Getafeja položiti na poseben bančni račun. Policija je prevarantsko združbo izsledila na podlagi izdanih čekov brez kritja.

Seveda iz investicije ni bilo nič, poroštvo, za kolikšen znesek je šlo, v Getafeju in pri policiji niso želeli razkriti, pa so prevaranti pospravili v svoj žep. Neverjetno je, da se je Torres v Dubaju celo udeležil podpisovanja lažne pogodbe ter se med rokovanjem slikal z lažnim šejkom, a se je kasneje izkazalo, da šejk ni bil šejk, temveč je združba za to vlogo najela kar nekega natakarja iz Brazilije, ki naj bi mu plačali 50 evrov. Torres in takratni kapetan ekipe Manuel del Moral sta se 11. aprila lani udeležila novinarske konference v Dubaju, na kateri je finančna skupina, ki si je nadela ime The Royal Emirates Group of Companies, objavila nakup Getafeja.

Sedmerica, ki je imela sedež v Barceloni, naj bi na podoben način ogoljufala tudi nižjeligaški klub Palafrugell. Žrtev potegavščine pa bi lahko postali tudi pri Espanyolu, pri katerem pa so še pravočasno prejeli namig, naj se nikar ne spuščajo v finančno pustolovščino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.