Šport > Nogomet
19 ogledov

Le ena končana po 90 minutah

Marcus Rashford Manchester United Anderlecht EPA
V drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju so znani vsi štirje polfinalisti. Le en povratni obračun se je končal po rednem delu.

Prvi favorit tekmovanja Manchester United je iz Bruslja prinesel ugoden izid 1:1, na povratni tekmi pa odpor žilavega Anderlechta strl šele po podaljšku (2:1).

Po pogumnem začetku gostov so domači strnili vrste in v 10. minuti povedli, potem ko je akcijo Paula Pogbaja in Marcusa Rashforda zaključil Henrih Mhitarjan. Anderlecht se ni vdal in sredi prvega polčasa si je priigral nekaj lepih priložnosti, v 32. minuti pa zasluženo izenačil, ko je Youri Tielemans najprej zadel prečko, odbitek pa je v mrežo potisnil Sofiane Hanni.

Drugi polčas je bil bolj enosmeren. Sredi nadaljevanja sta izjemni priložnosti za "rdeče vrage" zapravila Rashford in Zlatan Ibrahimović, blizu gola je bil tudi Pogba, v 82. minuti pa vratarja Rubéna še enkrat več ni uspel ugnati Ibrahimović. Tik pred koncem rednega dela je mimo vrat sprožil še Rashford. Za nameček se je v enem od zračnih dvobojev poškodoval Ibrahimović in moral z igrišča.

V podaljšku je United pritiskal in v 107. minuti le prišel do ključnega gola. V kazenskem prostoru se je dobro znašel Rashford in žogo poslal mimo vratarja za veliko veselje na Old Traffordu. Anderlecht je do konca skušal izenačiti, toda vratarja Sergia Romera gostje niso uspeli matirati in Angleži so se prebili naprej.

Lyon slavil po loteriji

Na gostovanju v Lyonu je Beşiktaş iztržil poraz z 2:1, v Carigradu pa v tekmi polni priložnosti slavil z enakim izidom (2:1), toda na koncu izpadel po streljanju enajstmetrovk.

V prvem polčasu sta si obe moštvi ustvarili nekaj obetavnih situacij. Prvi so v 27. minuti udarili Turki, z roba kazenskega prostora je natančno zadel Anderson Talisca. Veselje je trajalo le sedem minut, saj je Alexandre Lacazette s prefinjenim lobom izenačil, nato pa stresel še okvir domačih vrat.

Drugi polčas se je začel po okusu domačih, Talisca je po predložku z glavo zabil še drugič. Lyon je krenil po izenačenje in Lacazette je zapravil izvrstno priložnost, izkazal se je vratar Fabri. Vse se je razživelo pred koncem rednega dela. V 85. minuti je za domače z razdalje vratnico stresel Ricardo Quaresma, nato pa so Francozi zapravili dva strela iz neposredne bližine, v 90. minuti pa je Lacazette zadel še prečko.

V podaljšku je bil nevarnejši Beşiktaş. Priložnosti pred vrati Anthonyja Lopesa so se vrstile, toda Talisca, Cenk Tosun in Quaresma niso bili dovolj natančni, na drugi strani pa je močno zapretil Corentin Tolisso, vendar je čudežno posredoval Fabri.

V prvih šestih serijah strelov z bele točke so bili uspešni vsi strelci, v sedmi sta zgrešila Duško Tošić in Christophe Jallet, v osmi je za Turke slabo streljal še Matej Mitrović, odločilni udarec pa je prispeval kapetan Francozov Maxime Gonalons.

Ajax napredoval z deseterico

Amsterdamski Ajax je prvo tekmo proti Schalkeju doma dobil z 2:0, na gostovanju pa bil že na pragu izpada, a v podaljšku našel pot do napredovanja (3:2).

Nemci so srečanje začeli odločno in prek Maxa Meyerja v zgodnji fazi tekme stresli okvir vrat. Na zadetek so morali čakati vse do 53. minute, ko je po podaji Guida Burgstallerja zabil Leon Goretzka. Tri minute kasneje je Burgstaller zadel še sam, dobro je reagiral po predložku Seada Kolašinca z leve. Pred koncem rednega dela je bil za domače dvakrat nevaren Benedikt Höwedes, pri gostih pa je bil v 80. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključen Joel Veltman.

Številčno premoč so "knapi" unovčili v 101. minuti. Akcija je stekla po levi, Kolašinac je lepo podal, Daniel Caligiuri pa z glavo zatresel mrežo za veselje nemških navijačev. Toda Nizozemci se niso predali in v 111. minuti so po zmedi v domači obrambi prišli do odločilnega zadetka v gosteh, iz bližine je zabil Nick Viergever. V 120. minuti je piko na i za goste v protinapadu postavil Amin Younes.

Španci med četverico

Belgijski Genk je doma lovil zaostanek 3:2 s prve tekme v Vigu, Celta pa je z remijem v gosteh (1:1) storila dovolj za napredovanje.

V prvem polčasu so Španci zapravili nekaj lepih priložnosti, zasluženo pa povedli v 63. minuti, ko je po samostojnem prodoru in silovitem strelu zabil Pione Sisto. Domači so kmalu izenačili z golom Leandra Trossarda, toda več jim ni uspelo in v polfinalnem žrebu bo sodelovala Celta.

Liga Evropa, četrtfinale (povratne tekme):

MANCHESTER UNITED - Anderlecht 2:1* (1:1, 1:1)  /1:1/
Mhitarjan 10., Rashford 107.; Hanni 32.

Beşiktaş - LYON 8:8** (2:1, 2:1, 1:1)  /1:2/
Talisca 27., 58.; Lacazette 34.

Genk - CELTA VIGO 1:1 (0:0)  /2:3/
Trossard 67.; Sisto 63.

Schalke 04 - AJAX 3:2* (2:0, 0:0)  /0:2/
Goretzka 53., Burgstaller 56., Caligiuri 101.; Viergever 111., Younes 120.
RK: Veltman (Ajax) 80.

* - po podaljšku
** - po enajstmetrovkah
ABC - napredovali v polfinale
/X:Y/ - izid prve tekme

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.