Šport > Nogomet
6 ogledov

Le Hitzfeld boljši od Praleta

prasnikar Žurnal24 main
Bojan Prašnikar je dobil laskavo priznanje vodilnega nemškega športnega časnika Kicker, ki je trenerja Cottbusa izbral za drugega najboljšega trenerja nemške Bundeslige.
 

Najboljši trenerji Bundeslige

1. O. Hitzfeld (Bayern) 32.9 odstotka
2. B. Prašnikar (Cottbus) 18.9
3. F. Magath (Wolfsburg) 16.7

Lepo je biti Bojan, bi lahko v teh dneh rekli za edinega slovenskega trenerja, ki si kruh služi v eni od najmočnejših evropskih nogometnih lig. Nekdanji slovenski selektor je namreč v svoji krstni sezoni v Nemčiji Cottbus čudežno rešil pred izpadom, ob tem pa so na stadionu prijateljstva ob poljski meji padala tudi moštva z več desetkrat večjim proračunom, kakršna sta denimo Bayern iz Münchna in Hamburg. Prašnikarjevi uspehi seveda niso ostali neopaženi, njegovo delo pa so nagradili tudi nogometaši, ki so v posebni anketi, ki jo je organiziral nemški športni časnik Kicker, Praleta izbrali za drugega najboljšega trenerja leta. Za najboljšega je bil izbran poslavljajoči se trener Bayerna Ottmar Hitzfeld, ki je od 268 igralcev Bundeslige prejel 32,9 odstotka glasov, Bojan Prašnikar je prejel 18,9 odstotka, tretjeuvrščeni trener Wolfsburga Felix Magath pa 16,7 odstotka.

Za najboljšega igralca prvenstva je bil pričakovano izbran Francoz Franck Ribery iz Bayerna, ki je prejel kar 57,8 odstotka glasov, drugo mesto je pripadlo njegovemu soigralcu in prvemu strelcu Bundeslige Luci Toniju, ki je prejel 24,8 odstotka, na tretje mesto pa se je zavihtel ideolog igre Werderja iz Bremna Diego z 8,5 odstotka glasov. Poleg nagrade za najboljšega trenerja in igralca sezone so pri Kickerju izbirali tudi najboljšega vratarja. Ta čast je pripadla vratarju Bayerja iz Leverkusna Reneju Adlerju, ki je prejel kar 40,7 odstotka vseh glasov. Legendarni Oliver Kahn je z 11,6 odstotka glasov zasedel tretje mesto. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.