Šport > Nogomet
16 ogledov

Le korak do največjih

Neymar je v tretjem nastopu za brazilsko izbrano vrsto zabil dva gola za zmago p Žurnal24 main
Poletni prestopni rok bo v orbito izstrelil nov val super nadarjenih. Predstavljamo Maria Götzeja, Romeluja Lukakuja, Neymarja, Edena Hazarda in Yana M'Vilo.

“Je neverjeten igralec, zelo hiter, ustvarjalen in z izjemno tehniko,” o največjem upu nemškega nogometa Mariu Götzeju pravi legendarni Matthias Sammer. Šele 18-letni Götze, sicer član v tej sezoni neulovljive Borussie iz Dortmunda, je že debitiral za nemško reprezentanco, katere igro naj bi v prihodnje skupaj z zvezdnikom Reala Mesutom Özilom vodil na igrišču. V katerem klubu bo mladenič iz Memmingena v prihodnje igral, za zdaj ni znano, največjih snubcev pa zagotovo ne bo manjkalo. Podobnih primerov je v svetovnem nogometu kar nekaj.

Novi Drogba iz Bruslja
V zadnjih dveh sezonah so evropski športni časniki ogromno črnila prelili tudi na račun Romeluja Lukakuja. Še ne polnoletni (18 let bo dopolnil maja) Belgijec, po rodu iz Konga, je že osemkrat nastopil za izbrano vrsto Belgije, poznavalci pa ga zaradi izjemne telesne moči primerjajo z zvezdnikom Chelseaja Didierjem Drogbajem. Prav londonski klub je – poleg praktično vseh največjih evropskih – pokazal največ zanimanja za Anderlechtovega čudežnega dečka.

Belgijci imajo trenutno generacijo nogometašev, kakršne ne pomnijo. Astronomsko ceno bo dosegel tudi bočni čarovnik francoskega Lilla Eden Hazard, za katerega je že javno svoje zanimanje potrdil trener Arsenala Arsène Wenger. “Je igralec, ki ga že dolgo spremljam. Ko ga bo Lille pripravljen prodati, bomo poskušali skleniti posel,” je dejal.

Za povečavo kliknite na infografiko. (Foto: Sportnet)


Neymar že dolgo tarča
Že nekaj časa pa poznavalci brazilskega nogometa hvalospeve pojejo napadalcu Santosa Neymarju. Mladi zvezdnik je bil že lani zelo blizu prihodu v Chelsea, a je takrat trdil, da ga igranje v Angliji ne mika. Nazadnje se je za njegove usluge ogrela Barcelona. Kot večino mladih brazilskih zvezdnikov se tudi Neymar ni mogel izogniti primerjav z legendarnim Peléjem, a sam samozavestno pravi: “Nočem biti novi Pelé, hočem biti edini Neymar.”

V poplavi spretnih napadalno usmerjenih nogometašev velja omeniti tudi nekoliko drugačnega igralca. Rennesov Yann M'Vila je obrambno usmerjen vezist, ki ima pri 20 letih že šest nastopov za francosko reprezentanco. Ob velikem zanimanju velikih klubov je že dejal: “Sanjam o igranju za Manchester United.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.