Šport > Nogomet
23 ogledov

Le na tekmi Bayern-Schalke 196 aretacij

Schalke 04, Bayern München, spopad huliganov Youtube
Po odpovedi prijateljske tekme med Nemčijo in Nizozemsko v sredo zaradi bombnega preplaha in bojazni pred novimi napadi med tekmami nemške prve lige pretekli vikend, so sedaj svojo negativno plat pokazali še nemški "navijači"

"Nerazumljivo je meni in nam vsem pri Bayernu, kako lahko ravno zdaj, po grozotah v Parizu, kažejo tako nespoštljivosti do družbe in nogometa," je bil popolnoma zaprepaden predsednik nemškega prvoligaškega kluba Bayern München Karl-Heinz Rummenigge po napadu bavarskih "navijačev" na navijače Schalkeja pred sobotno tekmo v Gelsenkirchnu.

Huligani Bayern Münchna so na tekmo proti Schalkeju v Gelsenkirchen pripotovali z manjšimi avtobusi in zasebnimi avtomobili. Pri policiji so navijači svoj prihod prijavili z avtobusi. Pretepači so vozila pustili na parkirišču blizu Arene Veltins in se odpravili peš skozi stanovanjske naseljeproti stadionu.

Bavarski huligani so na severnem vhodu stadiona, kjer v areno vstopajo domači navijači, naleteli na nasilne "navijače" Schalkeja. Sledil je pretep obeh skupin. Več huliganov in tudi nevpletenih mimoidočih gledalcev je bilo ranjenih. Policija je prijela 196 huliganov iz bavarske prestolnice in nasilnežev iz Gelsenkirchna.

"Nedoumljivo je, da so huligani z akcijo tvegali, da bi lahko sprožili množično paniko ob bojazni zaradi nevarnosti terorističnih napadov. Ta neumnost bi lahko terjala smrtne žrtve," je za nemški portal Bild povedal predstavnik policije.

Predsednik Bayerna Rummenigge se je pri gledalcih in vseh, ki so utrpeli poškodbe zaradi huliganov opravičil in napovedal visoke kazni za nasilneže.

A do spopadov med huligani ni prišlo le na tekmi med Schalkejem in Bayernom. V Hannovru, kjer se naj bi odvijala tudi tekma med Nemčijo in Nizozemsko, je policijo aretirala okoli 150 ljudi, med njimi tudi pet žensk in dva mladoletnika.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.