Šport > Nogomet
21 ogledov

"Le zakaj ne bi presenetili Maribora"

Večina mladih Triglavanov nabira prve izkušnje v Prvi Ligi, v svojih vrstah pa i Žurnal24 main
Triglav je z 0:5 izgubili z Olimpijo. To sredo jih čaka Maribor. "Če ne bo preklopa v glavi in osnovnih vrlin, želje in borbe, je vse zaman," je o očitnem strahu pred velikimi tekmeci dejal Jalen Pokorn.

V slovenski ligi lahko vsak premaga vsakega oziroma se lahko z vsakim kosa. Primorje je presenetilo Maribor, zakaj ga ne bi še mi?
Jalen Pokorn
Jalen, v nedeljo ste igrali proti Olimpiji in izgubili, jutri vas čaka Maribor, s katerim ste letos že izgubili (0:5). Težki dnevi za vaš novi klub Triglav.
Ja, so, a to so tekme, ki bi morale biti najlažje, saj bi se lahko brez pritiska zoperstavili tema dvema nasprotnikoma, a nam na prvi tekmi to ni uspelo. Imeli smo željo. To smo pokazali v prvih 20 minutah. Po prvem prejetem golu pa se je vse sfižilo in barka se je le še potapljala. Proti Mariboru velike filozofije ni. Istega debakla si ne moremo privoščiti. Pozabiti moramo Olimpijo in se osredotočiti na Maribor. Izvleči moramo maksimum, ki smo ga v tem trenutku sposobni.

Vas je torej zdelal pritisk velikega nasprotnika? Večina vaših soigralcev letos prvič igra v Prvi ligi.
Ja, zanje so to prve tekme v Prvi ligi. Nekako še ne razumejo, da te priložnosti, ki si jih ustvarjajo ekipe Prve lige, v drugi ne bi bile izkoriščene. Vsaka napaka, ki jo naredimo, nas stane gola. Prejeli smo preveč zadetkov. V šestih tekmah smo dobili 21 golov, kar je odločno preveč za resno ekipo. To je največji problem. Goli, ki jih prejmemo, so bistveno prepoceni.

Olimpija je "zažigala" v Kranju. Poglejte v galeriji.

Je bilo vam osebno težko igrati proti Olimpiji, vašemu nekdanjemu klubu? Vemo, da ste Olimpijin navijač.
Bila je tekma kot vsaka druga. Posebnih emocij nisem imel. Na vsaki tekmi poskušam dati svoj maksimum, narediti kar največ za ekipo. Žal se ni izšlo. Rad bi imel večjo podporo soigralcev. Ti mladi fantje bi se morali zavedati, da Prva liga, ki jo imamo zdaj v Kranju, predstavlja velik izziv in odskočno desko zanje. Mislim, da bi bilo drugače, če bi preklopili v glavi, če njihov cilj ne bi bil ostati v Triglavu, ampak nekaj več. Primer Josipa Iličića je nazoren. Fant je pred prestopom v Maribor celo želel končati kariero, nato pa se mu je v enem mesecu vse spremenilo. Zdaj pa žanje sadove. Če bi ti fantje to znali sprejeti, bi bila prihodnost zanje mnogo lepša.

Kako pa ste zadovoljni s svojo formo?
Če si malo ambiciozen, si vselej želiš, da bi bila forma boljša. Trenutno je neka zlata sredina. Vem, da lahko dam še veliko več. Vem, da zmorem veliko več.

Jalen, kako ste se znašli v novem okolju?
Prišel sem domov, kjer se je ponavadi najtežje dokazovati. Zadovoljen sem, da ima Kranj prvoligaša. Če bi se klub uspel stabilizirati in dolgoročno ostati v Prvi ligi, bi pa bilo še toliko lepše. Če bi znali potegniti več, kot trenutno kažemo, bi bilo res super, zdaj pa so nihanja prevelika.

Trenutno ste osmi z osmimi točkami. Videli ste, kako močni so tekmeci, po devetih kolih poznate svoje minuse, ki ste jih opisali. Ampak cilj ostati v Prvi ligi zagotovo mora biti realen?
Jasno je, da je to glavno. Razlike v ligi so takšne, da si z eno zmago lahko v sredini lestvice, z enim porazom pa na repu. Ko si enkrat na repu, je stvar psihološko veliko težja. Upam, da ne bomo padli v takšno stanje, da nam bo psiha krojila mesto na lestvici. Mislim, da se bo enkrat le zgodil preklop in bomo mirno zaplavali proti sredini lestvice.

Za nas je vsak nasprotnik velik oziroma bi moral biti, a ne zato, da bi se ga ustrašili, temveč da bi pokazali še večji motiv in željo.
Jalen Pokorn
Jutrišnja tekma bo torej še toliko pomembnejša. Maribor je velik nasprotnik.
Za nas je vsak nasprotnik velik oziroma bi moral biti, a ne zato, da bi se ga ustrašili, temveč da bi pokazali še večji motiv in željo. Mislim, da ju je bilo na določenih tekmah premalo. Preveč je bilo strahospoštovanja, premalo upanja. Zagotovo pa ni šlo za podcenjevanje, saj bi bil samomor, da bi ti fantje podcenjevali ekipe iz Prve lige, saj imajo s to ligo več izkušenj. Priložnost, ki se ponuja, da si v Prvi ligi, je takšna, da jo je treba zgrabiti z obema rokama.

Torej je proti Mariboru želja, da bi verjeli, da zmorete?
V slovenski ligi lahko vsak premaga vsakega oziroma se lahko z vsakim kosa. Primorje je presenetilo Maribor (op. a.: v osmem kolu so igrali 1:1), zakaj ga ne bi še mi? A kot sem že 300-krat ponovil: če ne bo preklopa v glavi in osnovnih vrlin, želje in borbe, je vse zaman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.