Šport > Nogomet
18 ogledov

Lecce ponudil roko Milanu: remi Juveta

Hamšik Napoli Palermo
1/8
EPA
Juventus je imel na domači tekmi z Leccejem prvo priložnost za osvojitev naslova prvaka, a z nepričakovanim remijem ni opravil niti svojega dela naloge in zdaj na vrhu Serie A vodi le za točko (1:1). AC Milan bi moral po idealnem scenariju stare dame izgubiti, na San Siru pa je premagal Atalanto in spet odprl prvenstvo (2:0).

Juventusov trener Antonio Conte je imel proti Lecceju, klubu iz svojega rodnega mesta, prvo priložnost, da s staro damo osvoji težko pričakovani scudetto, belo-črnim pa bi s presenečenjem na San Siru morala pomagati tudi Atalanta. Na koncu se ni zgodilo niti prvo niti drugo - Lecce je kljub zgodnjemu vodstvu Juventusa in z igralcem manj izenačil v izdihljajih tekme, ko si je veliko napako privoščil Juventusov kapetan Gianluigi Buffon, nogometaši AC Milana pa so z goli Sulleyja Muntarija in Robinha spet povsem odprli prvenstvo.

Italijanski reprezentančni kapetan Buffon bo verjetno do konca življenja sanjal usodno 85. minuto, ko je sprejel rutinsko podajo svojih branilcev, nato pa žogo preslabo ustavil in zgolj podal Andrei Bertolacciju, ki je zabil v prazno mrežo. Juventus je po brilijantni podaji Andree Pirla na glavo Claudia Marchisia vodil že od osme minute in od 54. po izključitvi Juana Cuadrada igral tudi z igralcem več, a ni zmogel zabiti usodnega drugega gola.

Na San Siru se je začelo nepopisno slavje, ko se je na semaforju pet minut pred koncem tekme izpisalo Juventus 1, Lecce 1. Rossoneri so na začetku tekme povedli skorajda skladno s svojimi rivali, ko je po podaji s strani zadel Muntari, na drugi gol pa so morali gledalci čakati vse do sodnikovega podaljška drugega polčasa, ko je na navdušenje navijačev zmago potrdil Robinho. Dve koli pred koncem se je razlika med vodilnima kluboma stopila na vsega dve točki.

Handanović bliže Ligi prvakov, Birsa obstanku

Veliki zmagi sta v sredo dosegla Udinese s Samirjem Handanovićem in Genoa z Valterjem Birso. Handanović je proti Ceseni dobil živčno vojno z Romunom Adrianom Mutujem, ki je najstrožjo kazen poslal v njegovo prečko, Udinese pa je s tremi točkami ostal točkovno izenačen z Napolijem na tretjem mestu lige. Poraz Interja proti Parmi in remi Lazia s Sieno sta omenjena velikana oddaljila od Lige prvakov.

Genoa je po škandalu s slačenjem dresov na domačem stadionu Luigija Ferrarisa vsaj malce pobegnila Lecceju in mestu, ki ob koncu sezone vodi v Serie B. Birsa je v igro vstopil dobrih deset minut pred koncem, ko je njegova ekipa že vodila s končnih 2:1.

Napoli prek Iličića korak bližje Ligi prvakov

Palermo še naprej ostaja daleč od najvišjih mest, medtem ko se je Napoli po prestižni zmagi na derbiju "juga" z 2:0 vsaj za en dan prebil na tretje mesto na lestvici, ki po koncu sezone kot zadnje prinaša Ligo prvakov. Srečanje je v prvi postavi gostov iz Sicilije začel tudi Josip Iličić, ki je bil zelo dejaven, a je nato igro zaradi manjše poškodbe zapustil v 50. minuti, ko je odšepal iz igrišča.

Srečanje je bilo odločeno že v prvem polčasu, ko so domači dvakrat zadeli, nato pa v drugem polčasu prednost le še rutinirano zadržali in se veselili novih treh točk. Napoli je povedel v 16. minuti, ko je sumljivo enajstmetrovko s pridom izkoristil Edinson Cavani. Le 19 minut kasneje je srečanje praktično odločil Slovak Marek Hamšik. Palermo je v drugem polčasu poskušal priti vsaj do častnega zadetka, vendar je ostal praznih rok. Abel Hernández je v 72. minuti sicer dosegel zadetek, a je bil razveljavljen zaradi prekrška v napadu.

Točka za Cesarja in Jokića v nalivu

V prvi tekmi 36. kola Serie A so se pomerili nogometaši Chieva in Rome, ki so se udarili na povsem razmočenem igrišču v Veroni. Pogoji za igro so bili na robu regularnosti, tako da je srečanje potekalo predvsem med obema kazenskima prostoroma. Kljub kar nekaj poskusom na obeh straneh, se mreži nista zatresli. Po daljšem času sta se v prvo postavo Cheiva vrnila slovenska reprezentanta Bojan Jokić in Boštjan Cesar, ki sta bila na igrišču od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga.

Italijanska liga, 36. kolo:

Chievo : AS Roma 0:0
Jokić in Cesar (oba Chievo) sta odigrala celo tekmo.

Napoli : Palermo 2:0 (2:0)
Cavani (16/11-m), Hamšik (35)
Iličić je igral do 50. minute, Bačinović (oba Palermo) je sedel na klopi.

Juventus : Lecce 1:1 (1:0)
Marchisio (8); Bertolacci (85)
RK: Cuadrado (54/Lecce)

AC Milan : Atalanta 2:0 (1:0)
Muntari (9), Robinho (90)

Catania : Bologna 0:1 (0:0)
Ramirez (79)
Krhina (Bologna) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Cesena : Udinese 0:1 (0:1)
Fabbrini (4)
Mutu (Cesena) je v 21. minuti zapravil enajstmetrovko.
Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Fiorentina : Novara 2:2 (0:2)
Montolivo (48/11-m, 71); Jeda (14), Rigoni (30/11-m)

Genoa : Cagliari 2:1 (1:1)
Palacio (12), Janković (76); Ariaudo (13)
Birsa (Genoa) je igral od 79. minute.

Lazio : Siena 1:1 (0:1)
Ledesma (62); Destro (26)

Parma : Inter Milan 3:1 (0:1)
Marquez (53), Giovinco (55), Biabiany (83); Sneijder (13)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.