Šport > Nogomet
16 ogledov

Legenda Barçe gre za trenerja v Madrid

Od leta 1996 do 2004 je dal Luis Enrique za Barcelono 74 zadetkov. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nekdanji španski reprezentant Luis Enrique bo novi trener Atletica iz Madrida. Dolgoletni član Barcelone se je odločil za Atletico, čeprav je imel na mizi tudi ponudbe Seville, Getafeja in Valencie.

Atletico trenutno še vodi Quique Sanchez Flores, ki pa naj bi po koncu sezone zapustil Madrid. Sanchez Flores je z madridskim klubom v prejšnji sezoni osvojil naslov prvaka Evropske lige, v tej pa mu ni uspelo nadgraditi uspeha. Atletico je trenutno na sedmem mestu španskega prvenstva in se še bori za mesta, ki vodijo v evropsko ligo v prihodnji sezoni.

Luis Enrique je bil sicer raznovrsten nogometaš, ki je lahko igral tako na sredini igrišča kot v napadu. V karieri je od leta 1989 do 2004 igral za Sporting Gijon, Real Madrid in Barcelono. Za špansko izbrano vrsto je nastopil na svetovnih prvenstvih leta 1994, 1998 in 2002. Od leta 2008 je vodil Barcelonino mlado ekipo, s katero se je ustalil v drugi španski ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.