Šport > Nogomet
165 ogledov

Legenda Barcelone jabolko spora pri Vissel Kobeju

Šport: Legenda Barcelone jabolko spora pri Vissel Kobeju - Andres Iniesta Epa
Trener japonskega prvoligaša je ostal brez službe, ker je Andresa Iniesto postavil na stranski tir.

Japonski nogometni klub Vissel Kobe je po slabih treh mesecih dela odpustil trenerja Miguela Angela Lotino. V največji meri zaradi slabih rezultatov, ekipa je z 11 točkami iz 18 krogov na dnu prvenstvene lestvice, kot poroča AFP, pa je eden od razlogov za razhod tudi nestrinjanje glede igralnega časa španskega veterana Andresa Inieste.

Zvezdnik je v zadnjem času dobival vse manj igralnih minut, kar ni bilo po godu vodstvu kluba, ki se je v zvezi s tem vprašanjem s španskim trenerjem sprlo.

Španec je namreč povsem spremenil stil igre, pred njegovim prihodom je ekipa poskušala kopirati Barcelono iz najboljših časov in igrati z veliko posestjo žoge, Lotina pa je do ugodnih rezultatov poskušal priti s protinapadi.

Pri tem pa po mnenju kluba Inieste ni znal ustrezno uporabiti, ni pa bil niti rezultatsko posebej uspešen, saj je od začetka aprila, ko je prevzel vodenje, na devetih tekmah zbral le sedem točk.

Andres Iniesta Šokiral Šport Iniesta objavil fotografijo, navijači skočili v zrak: "Imaš 100 let?"

Kobe je blizu izpada, Iniesti bi se to zgodilo prvič v bogati karieri, vodstvo kluba pa se boji, da ga bo 38-letnik, pogodbeno je sicer vezan do konca leta 2023, zaradi tega tudi predčasno zapustil.

Ekipo bo zdaj poskušal rešiti Takayuki Yoshida, ki bo trener Kobeja postal že tretjič.

Poleg Inieste v Visselu igrata še dva nekdanja igralca Barcelone, Bojan Krkić in Sergi Samper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.