Šport > Nogomet
2085 ogledov

Legenda evropskih zelenic bo predčasno obesil kopačke na klin

Diego Godin Profimedia
Nekdanji dolgoletni urugvajski nogometni reprezentant Diego Godin se bo upokojil konec tedna na tekmi z Velezom Sarsfieldom. 37-letni nogometaš je za reprezentanco zbral 161 nastopov in igral tudi na mundialu 2022.

Godin je v Evropi igral za Atletico Madrid, Inter Milano, Villarreal in Cagliari, leta 2014 je z atleti osvojil tudi špansko prvenstvo Primera Division (La Liga).

Rekorder po številu nastopov za urugvajsko reprezentanco se je lansko sezono pridružil argentinskemu Velezu Sarsfieldu in čeprav ima pogodbo do decembra, se je odločil za predčasni konec sodelovanja.

"Res je, Diego se je odločil, da bo v nedeljo odigral svojo zadnjo nogometno tekmo. Po tem se bo vrnil v domovino in za vedno obesil kopačke na klin," je za AFP dejal vir.

Diego Godin | Avtor: Profimedia Profimedia
V zbirki ima tri evropske superpokale (2010, 2012, 2018) in dve evropski ligi (2010, 2018) z Atleticom Madridom, s katerim je osvojil tudi španski pokal (2013), špansko prvenstvo (2014) in španski superpokal (2014). Z Atleticom Mineirom pa je osvojil tudi brazilski superpokal (2022).

Vrhunec njegove mednarodne kariere je bilo svetovno prvenstvo 2010, ko je Urugvaj končal na četrtem mestu, igral pa je še na treh izvedbah SP. Slovenski ljubitelji nogometa se ga zagotovo dobro spomnite s časom, ko si je garderobo delil s slovenskim vratarjem Janom Oblakom v Atleticu Madridu. S svojo borbenostjo v obrambi je postal zaščitni znak Atleticove granitne obrambe.

Godin je z Urugvajem leta 2011 osvojil tudi južnoameriško prvenstvo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.