Šport > Nogomet
269 ogledov

Legenda se je poslovila s porazom

Didier Drogba Reševalni pas/Twitter
Sloviti napadalec je sklenil aktivno nogometno kariero.

Didier Drogba, nekdanji napadalec angleškega nogometnega prvoligaša Chelseaja in reprezentant Slonokoščene obale je na svoji zadnji tekmi dolgoletne nogometne kariere doživel poraz. Štiridesetletnik je s Phoenixom izgubil z 0:1 na gostovanju pri Louisvillu v finalu severnoameriške nogometne lige USL, drugoligaške konkurence ZDA.

Nekdanji nogometni zvezdnik, ki velja za enega najboljših afriških nogometašev vseh časov, je že marca napovedal, da se bo po koncu sezone upokojil. Največji uspeh kariere je dosegel leta 2012, ko je s Chelseajem slavil zmago v Ligi prvakov, ima pa tudi štiri naslove angleškega prvaka.

V reprezentančnem dresu je odigral 104 tekme in dosegel 65 golov, tako da je najboljši strelec v zgodovini reprezentance Slonokoščene obale, s katero je zaigral tudi na treh svetovnih prvenstvih (2006, 2010, 2014), dvakrat pa je igral tudi v finalu afriškega prvenstva (2006, 2012).

tomaš rosicky Uradno Šport "Mali Mozart" kopačke obesil na klin
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.