Šport > Nogomet
205 ogledov

Legendarni Liverpoolov napadalec se vrača na nogometno sceno

Robbie Fowler Epa
Robbie Fowler se seli v Avstralijo.

Legendarni napadalec Liverpoola Robbie Fowler se vrača na nogometno sceno. Po nekaj letih premora bo 44-letni nekdanji angleški reprezentant znova stopil v trenersko vlogo, in sicer na klopi avstralskega prvoligaša Brisbana.

Robbie Fowler | Avtor: Epa Epa

Klub iz tretjega največjega avstralskega mesta bo v torek Fowlerja predstavil kot novega trenerja, poročajo avstralski mediji. Ta bo sicer klub prevzel v novi sezoni, ki se bo začela oktobra.

carlos tevez Carlos kdo? Šport Najbolje plačani igralec v prvo s porazom

Brisbane Roar je po katastrofalni sezoni v avstralski prvi ligi, v kateri je zmagal le na štirih od 26 srečanj, pohitel z iskanjem novega trenerja, saj bo Fowlerja predstavil še pred zadnjo tekmo sezone. To bo na klopi vodil začasni trener Darren Davies, poroča Sydney Morning Herald.

Za Fowlerja, nekdanjega igralca Liverpoola in tudi Leedsa, Manchester Cityja ter Cardiffa, bo to drugi preizkus v trenerskih vodah. Med letoma 2011 in 2012 je namreč vodil tajskega prvoligaša Muangthong United, kjer je tudi zaključil igralsko kariero.

Robbie Fowler | Avtor: Epa Epa

Sicer pa ima "Bog", kot so ga klicali navijači Liverpoola, že izkušnje z avstralskih zelenic, saj se je v zaključku svoje dolge kariere kot igralec preizkusil tudi za North Queensland Fury in Perth Glory.

Kot angleški reprezentant je Fowler nastopil na 26 tekmah in dosegel sedem zadetkov.

Robbie Fowler | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.