Šport > Nogomet
4222 ogledov

Legendarni nogometaš ob dve hiši, avto in bencinski servis

Asamoah Gyan Profimedia
Nekdanji kapetan ganske nogometne reprezentance mora po opravljeni analizi DNK plačati zajetno odškodnino.

Najboljši strelec v zgodovini ganske nogometne reprezentance Asamoah Gyan mora plačati odškodnino svoji nekdanji ženi, potem ko je sodišče potrdilo, da je on biološki oče trem otrokom, je poročal BBC.

Potem ko so z analizo DNK potrdili, da je nekdanji napadalec Udineseja, Rennesa in Sunderlanda oče treh otrok, je sodišče odločilo, da mora Gyan nekdanji ženi dati hišo v Veliki Britaniji, hišo v Accri, bencinsko postajo in dva avtomobila. Obenem mora mesečno plačevati še približno 2000 evrov.

Gyan in njegova nekdanja soproga sta tri leta v pravnem sporu, nogometaš je med drugim dejal, da morda sploh ni on oče treh otrok, kar pa je zavrnila analiza DNK.

V karieri je Gyan sicer igral še za Modeno, Al Ain, SIPG iz Šanghaja, Kayserispor ter tudi v Indiji. Kariero je končal letos.

Za reprezentanco Gane je vpisal 109 nastopov in 51 golov. Z njo je osvojil dve drugi mesti na afriškem prvenstvu in eno tretje.

Asamoah Gyan | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.