Šport > Nogomet
1642 ogledov

Legendarni Srb odpuščen po vsega devetih dneh

Mihajlović Reševalni pas/Twitter
Portugalski velikan Sporting Lizbona je po devetih dneh odpustil svojega novega trenerja Sinišo Mihajlovića.

Bruno de Carvalho, donedavni predsednik Sporting Lizbone, je pred devetimi dnevi podpisal triletno pogodbo z novim glavnim trenerjem, 49-letnim Srbom, Sinišo Mihajlovićem.

Toda stvari so se zapletle. V klubu že nekaj časa vre, povod za to pa je bil incident, ko je prešnji mesec skupina navijačev napadla igralce Sportinga. Iz protesta je kar devet igralcev zapustilo klub (med drugimi tudi zvezdniki Rui Patricio, William Carvalho, Gelson Martins in Bruno Fernandes), v nedeljo pa jim je sledil tudi de Carvalho, kateremu je bila z 71% izglasovana nezaupnica.

Mihajlović | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Novo vodstvo Sportinga pa ni bilo zadovoljno z de Carvalhovo izbiro glavnega trenerja, tako da so legendarnega srbskega nogometaša odpustili po zgolj devetih dneh.

"Sporting se je odločil, da konča Mihajlovićevo dobo glavnega trenerja in mu prekine pogodbo," je izjavil novi predsednik José Sousa Cintra ter dodal: "Hitro bomo poiskali novega trenerja, katerega želimo javnosti predstaviti že v ponedeljek."

Sporting je lansko sezono v Primeiri končal na tretjem mestu. Uvrstitev v Ligo prvakov so zapravili v zadnjem kolu, solidno pa so se odrezali v Evropski ligi, kjer so se prebili do četrtfinala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.