Šport > Nogomet
3036 ogledov

Casillas na treningu doživel srčni infarkt

iker casillas EPA
Dolgoletni vratar španske reprezentance je med treningom doživel srčni napad.

Nekdanji španski reprezentant in legena Real Madrida Iker Casillas je v bolnišnici. Sedemintridesetletnega vratarja so hospitalizirali zaradi srčnega napada, poročajo portugalski mediji.

Španski vratar je bil sprejet v bolnišnico CUF Porto Hospital, kjer je tudi uspešno prestal manjši operativni poseg - kateterizacijo srca. Novico so potrdili tudi iz njegovega kluba FC Porta, katerega član je od leat 2015.

iker casillas | Avtor: Epa Epa

Casillas, s Španijo svetovni prvak 2010 in evropski 2008 in 2012, se je na treningu počutil slabo, zaradi česar so ga odpeljali v bolnišnico. Trikratni zmagovalec lige prvakov in najboljši vratar sveta med letoma 2008 in 2012 v tej sezoni ne bo več igral.

Trenutno je pri zavesti in ni v življenjski nevarnosti. Casillasu so čim hitrejše okrevanje zaželeli številni nogometaši in klubi. 

Španec velja za enega najboljših vratarjev vseh časov. Dobitnik nagrade Zamora za najboljšega vratarja v La Ligi za sezono 2007/2008 je rekorder po številu nastopov v ligi prvakov (177).

Iker Casillas je legenda Real Madrida, za katerega je igral od leta 1999 do 2015. Pred tem je bil član mladinskih selekcij. Leta 2015 se je pridružil Portu. V kariero je na klubski in reprezentančni ravni odigral več kot 1000 tekem.

iker casillas | Avtor: Epa Epa
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.