Šport > Nogomet
45 ogledov

Zažgali lokal poln nizozemskih navijačev

požar Legia Ajax navijači PrtSc
Pred prvo tekmo šestnajstine finala nogometne Lige Evropa, ki bo na sporedu danes, so navijači Legie v sredo pozno ponoči napadli lokal, v katerem so bili pristaši Ajaxa iz Amsterdama, in ga zažgali.

Na srečo nihče v incidentu ni bil poškodovan, poljski policiji pa še ni uspelo identificirati zakrinkanih napadalcev, ki so z baklami in drugimi pripomočki zažgali lokal.

"Legia obsoja vse vrste nasilja in vandalizma," je na Twitterju zapisal Severyn Dmowski, predstavnik Legie za javnost, ki je domnevnim storilcem že zagrozil s prepovedjo prihoda na stadion, hkrati pa obljubil, da bodo s policijo naredili vse, da na večerni tekmi ne bo prišlo do novih incidentov.

Oktobra lani je bila Legia zaradi divjanja svojih navijačev na tekmi Lige prvakov proti Borussii Dortmund že kaznovana, saj je morala tekmo 3. kola z madridskim Realom odigrati pred praznimi tribunami, plačati pa je morala še 80.000 evrov zaradi rasističnega obnašanja navijačev in uporabe pirotehnike.

 
Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 19:27 16.februar 2017.

    ZG Dinamo je zaradi kazni UEFE pristal na finančnem dnu ! To je pravi recept in pa delo varnostnikov ,ki jih mora plačati klub ! Policija naj varuje državljane izven stadionov !

  • umetnik123 17:21 16.februar 2017.

    Še večja goveda, kot so zagrebški BBB. Tudi to golazen bi morali izključiti iz vseh mednarodnih tekem, pa se naj zažigajo doma med seboj !!!