Šport > Nogomet
16 ogledov

Legionarji: slovenski goli deževali

Novaković je s tremi oportunističnimi zadetki potopil Hamburg in igrišče zapusti Žurnal24 main
Kakšen vikend! Slovenski nogometaši so v nogometnih ligah po vsej Evropi zadevali kot za stavo – trije goli Milivoja Novakovića, dva Tima Matavža, pa še sploh nismo na polovici. Zadetke poglejte spodaj.
Koren poškodovan
Remi na tekmi med Barnsleyjem in Hullom Cityjem (1:1) je v angleški drugi ligi minil brez prisotnosti slovenskega kapetana Roberta Korena. Zaradi nategnjene mišice pa Robi verjetno ne bo odsoten več kot teden ali dva.

Nemčija
Začnimo z najbolj "vročim" slovenskim reprezentantom ta hip. Milivoje Novaković je namreč po odhodu Zvonimirja Solda z mesta trenerja pri FC Kölnu zabil že štiri gole v enem tednu, samo v soboto pa hat-trick Hamburgu ob zmagi kozličkov (3:2). Za zadnji gol mu je podal Mišo Brečko, Novaković pa je po tekmi povedal: "Zelo sem ponosen nase. Trener je meni in ekipi dal samozavesti, lahko se mu samo zahvalim. V kratkem času mu je uspelo priti do dveh zmag. To samo govori o ekipi in našem moštvenem duhu. Menimo, da mora trener ostati," se je Jaršan še ozrl na prihodnost nekdanjega trenerja Kölnove ekipe U23 Franka Schaeferja. V klubu pravijo, da bo vodil še vsaj nekaj tekem.

Boljši časi se pri Bochumu v drugi nemški ligi kot kaže obetajo tudi Zlatku Dediču. Slovenski junak iz Estonije (in še nekaj drugih tekem) je začel prvo ligaško tekmo na gostovanju pri Energie Cottbusu, ob porazu pa v 73. minuti zapustil igrišče (1:2). V njegovo dobro upajmo, da si ni naredil slabe reklame.

Francija
Z zadetki nadaljujemo malce zahodneje v Franciji, kjer svojo strelsko renesanso nadaljuje tudi Valter Birsa, ki z Auxerrjem za nameček še pošteno pleza po lestvici navzgor. Primorec je zabil na treh od zadnjih štirih tekem (vključno z Ligo prvakov), tokrat pa zatresel mrežo ob domači zmagi nad Nico (2:0). Za nameček je gol dosegel z glavo, kar se milo rečeno ne dogaja prav pogosto. Šempetrčan je odigral tudi celotno srečanje.

Nizozemska
Birsov sorodnik Tim Matavž je zaokrožil uspešen družinski vikend in zabil dva gola za Groningen na gostovanju pri VVV Venlu in visoki zmagi zelenih (5:3). Matavž je sodeloval tudi pri enem izmed preostalih golov gostov, saj je po dolgi podaji dovolj "težil" branilcema, ki sta s komičnim posredovanjem zatresla lastno mrežo. Matavževa ekipa je na lestvici še naprej izjemno visoko in s štirimi točkami zaostanka za vodilnim Twentejem zaseda četrto mesto.

Cele tekme so medtem postale stalnica za Aleksandra Radosavljeviča, ki še naprej nabira minute pri ADO Den Haagu. Z zmago proti sosedom s sredine lestvica Utrechtom (1:0) je najljubša ekipa Carle Del Ponte še utrdila svoj položaj v zlati sredini Eredivisie in je zdaj osma, kot že rečeno, pa je Radosavljevič odigral vseh 90 minut.

Italija
V Serie A je Palermo slovenskih reprezentantov Josipa Iličića in Armina Bačinovića zašel v manjšo krizo in začel plačevati ceno izjemnega začetka sezone. Velika pozornost, ki jo je italijanska javnost namenila obema Slovencema in drugim mladim talentom rožnate ekipe, je več kot očitno pustila svoj pečat. Siciljce je tokrat na domačem igrišču odpravil vodilni Lazio s pravim evrogolom Andreja Diasa (1:0). Iličić ni blestel, a dobil tudi (pre)malo uporabnih žog, trener Delio Rossi pa ga je zamenjal že ob polčasu in kasneje razlagal:

Iličić tokrat ni blestel. Je fant, star 20 let, in take stvari se dogajajo.
Delio Rossi

"Odigrali smo odlično tekmo proti vodilnim na lestvici, toda prejeli smo nič drugega kot pravi evrogol. Njihova obramba je bila dobro organizirana, toda mislim, da smo si tokrat zaslužili več kot to. Iličić tokrat ni blestel. Je fant, star 20 let, in take stvari se dogajajo." Ob vsem tem je zaskrbljujoče tudi vedenje prve zvezde Palerma Javierja Pastoreja, ki je začel ob interesu največjih evropskih klubov večino akcij zaključevati sam, kar pomeni, da ignorira tudi Iličića, s katerim sta tako fantastično kombinirala na začetku sezone. Bačinović je odigral vso tekmo.

Zato pa se na Apeninskem polotoku bolje godi Samirju Handanoviću, ki je ob zmagi Udineseja na težkem gostovanju pri Bariju ubranil tudi enajstmetrovko (2:0). Boštjan Cesar je ob remiju Chieva pri Parmi (0:0) odigral vso tekmo, Bojan Jokić pa je ostal na standardnem mestu – na klopi.

Belgija
Ste mislili, da je golov že konec? Pomislite še enkrat! Naslednji v vrsti strelcev ob izjemnem vikendu je bil Zlatan Ljubijankić. Gent je doma premagal Mechelen in se povzpel na tretje mesto na lestvici, "Zlajo" pa je bil strelec drugega gola. Celo tekmo je za njegovim hrbtom odigral Marko Šuler, medtem ko je nekdanji napadalec Domžal igro zapustil kot taktična menjava v zadnjih minutah.

Škotska
Daleč od oči igra Watfordov posojeni igralec Jure Travner, toda ne gre spregledati niti njegovega premiernega zadetka za St. Mirren, s katerim so domači v zadnji minuti premagali Aberdeen (2:1).

Hat-trick Milivoja Novakovića proti Hamburgu:

Dva zadetka Tima Matavža za Groningen pri VVV Venlu:

Birsin gol z glavo ob zmagi Auxerrja nad Nico (2:0)

Amaterski posnetek Travnerjevega gola za St. Mirren proti Aberdeenu (2:1):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.