Šport > Nogomet
26 ogledov

Lehmann "briljiral" že na prvi tekmi

Lehmann ni izgubil občutka. Za norosti na igrišču, seveda. (Foto: EPA) EPA
Jens Lehmann je v torek prvič spet branil v dresu Arsenala, potem ko se je šokantno vrnil iz pokoja. To je bil stari dobri Jens – pritoževal se je nad sodnikom, zgrešil žogo ... In prejel dva gola proti Wiganu (1:2).

Na igrišču Arsenalovega trening centra v okrožju Colney se je Jens Lehmann spet vrnil med aktivne nogometaše. Vrata topničarjev je branil na tekmi rezervnih ekip Arsenala in Wigana, tudi tokrat pa ekscentrični Nemec ni mogel iz svoje kože.To je bila prva tekma za vratarja, ki je bil še pred nekaj dnevi v pokoju, iz katerega pa ga je potegnil Arsene Wenger, saj so se Londončani v zaključku sezone znašli v hudi vratarski krizi.

Mnogi so po novi slabi predstavi trenutno edinega zdravega vratarja Manuela Almunie namigovali, da bi Lehmann lahko celo začel naslednjo ligaško tekmo Arsenala, a če gre soditi po torkovi tekmi rezervistov, je Lehmann daleč od primerne forme. Nemec bi proti koncu prvega polčasa skorajda prejel komičen zadetek, ko je zgrešil žogo po podaji svojega branilca, a se je okroglo usnje na njegovo srečo odkotalilo mimo vrat. 

Lehmann je tekmo sicer začel z nekaj zanesljivimi obrambami, a kmalu spet izgubil živce kot v starih časih, potem ko se je pri sodniku pritoževal nad čvrstim startom Adama Buxtona. Topničarji so dolgo časa igrali tudi brez izključenega Ignasija Miquela, in tako je Lehmann v 53. minuti prvič klonil v položaju ena na ena s Callumom McManamanom, ki je preigral Nemca in zabil v prazno mrežo. Lehmann je bil spet "v akciji", potem ko je po uri igre zaplaval iz svojega kazenskega prostora in izgubil žogo, rešil pa ga je start njegovega branilca. Z golom Joeja Holta so Laticsi kronali terensko premoč sedem minut pred koncem. Holt je najprej povsem prevaral Lehmanna in ga položil na tla, nato pa zabil zmagoviti gol.

Nikoli ni dolgčas, če si "nori Jens" ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.