Šport > Nogomet
6 ogledov

Lennon: Premagali smo najboljše na svetu

Pedro Ledley Ambrose Celtic Barcelona Liga prvakov EPA
Škotski prvak Celtic je dan po svojem 125. rojstnem dnevu dočakal enega najslavnejših večerov v zgodovini kluba, ki so ga nogometaši iz Glasgowa kronali z epsko zmago proti Barceloni. Na tribuni je zajokal tudi legendarni pevec Rod Stewart.

"Pravkar smo premagali najboljšo ekipo na svetu. To je eden izmed večerov, na katerega bom v svoji karieri najbolj ponosen. Igralcem je uspel neverjeten dosežek," je po zmagi nad Barcelono žarel Celticov trener Neil Lennon.

Lennon je bil z varovanci blizu že na prvi tekmi v Kataloniji, kjer so lanskoletni polfinalisti tekmovanja rešili zmago v sodnikovem podaljšku, po tekmi pa so se pritoževali nad obrambno taktiko Škotov. Ti so na enak način spet uspeli omejiti Barcelonine napade, Lennon pa je dočakal maščevanje.

"Tako dolgo smo čakali na novo priložnost v tem tekmovanju. Klub je bil nekaj časa na dnu. Ne bom rekel, da je to vrhunec, ker še vedno mislim, da lahko ta ekipa doseže še več. Ko sem sprejel to službo, sem rekel, da si želim vrniti grmenje. Še nikoli nisem doživel takšne atmosfere," je še dodal trener zmagovalcev.

Solze sreče Roda Stewarta

Ob zadetkih Victorja Wanyame in mladega Tonyja Watta se je s fantastično predstavo znova izkazal vratar Fraser Forster. Nekdanji član Newcastla Uniteda je klonil šele v sodnikovem podaljšku, ko ga je po odbiti žogi premagal Lionel Messi.

"Imeli so srečo. To je smola, ampak nismo mogli storiti ničesar. Poskušali smo vse, oni pa so iz dveh priložnosti dali dva gola. Nam žoga ni hotela v gol. Vse smo storili dobro, le zadeli nismo. Gol so nam po kotu zabili zato, ker so večji od nas," je po tekmi dejal Messi, ki je zabil prvi gol po rojstvu sina Thiaga.

"Mirni smo. Vsi radi zmagujemo, ampak do konca sta še dve tekmi in vse je odvisno od nas samih. Gol sem posvetil sinu, ampak ni bil dovolj. Še dovolj tekem je, da mu bom lahko posvečal svoje zadetke," je še dodal Messi.

Kamera angleške televizije Sky Sports je ob vodstvu Celtica med občinstvom našla legendarnega pevca Roda Stewarta, ki si je ob huronskem navijanju navijačev ganjen brisal solze in objemal prijatelje.

Tito: "Potrebujemo nizke igralce"

"Čestitam Celticu in njegovim navijačem. To je bil spektakel, neverjetno. Vedeli smo, da so dobri po kotih. Zaslužijo si. Če bi mi zadeli prvi, bi bila tekma morda bolj odprta. Njihov vratar je odigral dobro tekmo," je Škotom čestital tudi gostujoči trener Tito Vilanova.

"To je bila najbolj pomembna tekma, ki jo bomo odigrali do konca leta. Vedel sem, zakaj sem to rekel. V vsakem primeru smo odvisni od nas samih. Na koncu odloča točnost. Za našo igro potrebujemo nizke igralce. Z visokimi bi manj trpeli pri kotih, ampak meni je bolje, da uživam s klopi z nizkimi."

Di Matteo: "Morda bo odločil zadnji strel"

Chelsea je na infarktni tekmi z golom Victorja Mosesa v zadnjih sekundah premagal Šahtar in prišel do ključne zmage, potem ko je v Londonu zapravil vodstvo po srečnem golu Fernanda Torresa in izjemnem voleju Oscarja. Trener Roberto Di Matteo je na vprašanje, kaj Mosesov gol pomeni za Chelsea, vseeno odgovoril:

"Pomeni, da smo dobili tri točke. Ključno je bilo, da jih osvojimo. Vedeli smo, da bo to težka tekma, na kateri bodo odločale podrobnosti. Šahtar je spet pokazal, kako dober je. Verjetno bo o napredovanju odločala zadnja tekma, morda celo zadnji strel."

Juventus je s prvo zmago v tekmovanju nad Nordsjællandom namreč poskrbel za napet finiš v skupini E, kjer imajo povsem realne možnost za napredovanje še vse tri ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.