Šport > Nogomet
89 ogledov

"Leo Messi mi je rešil življenje"

Lionel Messi EPA
Argentinski inženir Santiago Lopez Menendez je bil v Nigeriji ugrabljen, a ga je rešilo ime velikega nogometnega zvezdnika.

Osemindvajsetletni Argentinski inženir Santiago Lopez Menendez je v severozahodno Nigerijo pripotoval, da bi lokalnim kmetom s pomočjo organizacije Four Mills pomagal pri proizvodnji soje in koruze, v sredo pa je bil ugrabljen.

Ugrabitelji so se pripeljali s kombijem, skočili iz vozila z uperjenim avtomatskim orožjem v nesrečnega Argentinca, ga zgrabili in odpeljali. Zadrževali so ga tri dni, ga pretepali in mu kratili spanec, pustili pa so ga tudi brez hrane in vode. Čeprav ugrabitelji niso govorili angleško, je inženir spoznal, da ga imajo za Američana in da je ravno to razlog za vse nevšečnosti. Napako je poskušal ugrabiteljem razložiti, a so njegove besede naletele na gluha ušesa. A nato je začel ponavljati vsem znano ime: "Messi, Messi, Messi".

Njegovi ugrabitelji so ga nato nehali pretepati, tudi ostalo ravnanje z njim se je izboljšalo. Na njegovo srečanje je tudi družba Four Mills nato izplačala zahtevano odkupnino, Santiago pa se trenutno nahaja na argentinskem veleposlaništvu, kjer mu družbo delata njegov brat Jorge in dekle Alexandra Perkins. "Hvala, Messi. Tvoje ime mi je rešilo življenje," je preko časopisa Clarin sporočil argentinskemu nogometnemu zvezdniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.