Šport > Nogomet
12 ogledov

Lepotica kola v Bordeauxu brez zmagovalca

Pedro Pauleta (PSG) v boju z Maurom Cettom (Toulouse). Žurnal24 main
V najlepši nogometni predstavi 18. kola Ligue 1 sta se Bordeaux in Marseille razšla brez zmagovalca (2:2). Vodilni Lyon (38 točk) in najbližji zasledovalec Nancy (34) sta remizirala.
 

Francija, 18. kolo

PSG : Toulouse 1:2
Lyon : Nice 0:0
Le Mans : Lorient 0:0
Lille : St. Etienne 3:0
Metz : Sochaux 1:2
Monaco : Lens 2:0
Rennes : Caen 1:2
Valenciennes : Auxerre 3:0
Strasbourg : Nancy 0:0
Bordeaux : Marseille 2:2

Na jugu Francije so srečanje v mestu vina bolje pričeli gostje iz Marseilla , ki so že po dobrih 20-ih minutah vodili z 2:0. Gostitelji so se nato le prebudili in še pred odmorom znižali izid. Po premoru pa je v 70. minuti Ferreira Jussie poskrbel za delitev točk. V drugi nedeljski tekmi je Nancy na gostovanju pri Strasbourgu iztržil le točko (0:0) in tako izgubil boj za naslov jesenskega prvaka, ki je tako znova pripadel Lyonu. Prav vodilni ekipi bosta medsebojno srečanje odigrali prihodnji konec tedna.

Na srečanju med Lyonom in Nico gledalci v soboto niso videli lepega nogometa (0:0), potem ko so med tednom šestkratni francoski prvaki v odločilni tekmi Lige prvakov slavili proti Rangersom kar s 3:0. Do najlepše priložnosti na tekmi so prišli gostje v 83. minuti, ko je "kreativec" Ederson s prostega strela zadel prečko, žoga pa se je nato od golove črte odbila nazaj v igrišče. Gostitelji po naporni tekmi v Glasgowu nekoliko varčevali z močmi in so bili po zadovoljni tudi z remijem. O tem priča izjava vratarja Remyja Vercoutreja : "Včasih moraš biti zadovoljen tudi s točko." Na lestvici Lyon ostaja vodilni z 38 točkami, Nica pa je še na osmi zaporedni tekmi ostala neporažena.


Nogometaši Nancyja so tokrat le remizirali. © Action Images

 
Tretjo zmago v sezoni je dosegel Sochaux (2:1), ki je v derbiju dna prvenstvene razpredelnice premagal Metz . Gostje so povedli v 10. minuti, ko je bil natančen Mevlut Erding . V nadaljevanju tekme so imeli gostitelji večjo posest žoge, a so varovanci Jeana Luca Rutyja podvojili vodstvo v 82. minuti, ko je zadel Stephane Dalmat. Za gostitelje je tri minute pred zadnjim sodnikovim piskom časni zadetek dosegel Miralem Pjanic . Pri zmagovalcih je Valter Birsa obsedel na klopi, Bojan Jokič pa ni bil v kadru za tekmo. Metz na lestvici ostaja zadnji z le eno zmago (sedmimi točkami), Sochaux je mesto pred njim (16 točk).

Od preostalih srečanj velja omeniti nov poraz PSG pred domačimi gledalci. Tokrat ga je z dvema zadetkoma Johana Elmanderja tik pred in po odmoru premagal Toulouse . Nogometaši iz prestolnice tako še naprej ostajajo brez zmage na domači zelenici in so na 18. mestu, ki vodi v drugoligaško konkurenco. Omenimo še odstop Pierra Dreossija z mesta trenerja Rennesa . Za njegov odhod je glavni razlog moč najti v šestih zaporednih porazih Rennesa v francoskem prvenstvu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.