Šport > Nogomet
22 ogledov

L'Equipe: naj postava 2011 = El Clásico!

L'Equipe enajsterica leta 2011 Neuer Alves Vidić Pique Marcelo Xavi Busquets Ini Lequipe.fr
Če bi upoštevali samo glasove spletnih uporabnikov, bi bila najboljša enajsterica leta 2011 francoskega časnika L'Euquipe sestavljena samo iz nogometašev Barcelone in Real Madrida. Novinarji časopisa so vanjo kljub vsemu uvrstili Manuela Neuerja (Bayern), Nemanjo Vidića (Manchester United) in Davida Silvo (Manchester City).

Španska giganta FC Barcelona in Real Madrid imata veliko premoč tudi v izboru najboljše enajsterice leta 2011 francoskega časopisa L'Equipe. Vanjo so novinarji omenjenega dnevnika uvrstili kar šest nogometašev Barcelone in dva Realova, medtem ko je Lionel Messi v postavi še četrto leto zapored.

Pri časopisu so še dodali, da so njihovi internetni bralci v najboljšo enajsterico izbrali še Ikerja Casillasa, Sergia Ramosa, Erica Abidala, Cesca Fabregasa in Karima Benzemaja, kar pomeni, da bi bila celotna enajsterica sestavljena iz "El Clásica". Francozi so sredino igrišča preprosto prekopirali s Camp Noua, kjer "magični trio", po besedah časopisa, sestavljajo Sergio Busquets, Xavi Hernández in Andrés Iniesta. Pri L'Equipu dodajajo, da je Xavi edini igralec v najmočnejših ligah, ki je opravil več kot tri tisoč uspešnih podaj. V letu 2011 jih je dal 3.516.

V obrambi, ki jo sestavljata Barcelonina Daniel Alves in Gerard Piqué, poleg njiju pa še Nemanja Vidić (Manchester United) in Marcelo (Real Madrid), je Alves še posebej izpostavljen kot branilec, ki je zbral kar 17 asistenc, njegov rojak Marcelo pa se je poigraval s kar 63 preigravanji. Vratar Manuel Neuer (Bayern) je slavil pred Ikerjem Casillasom (Real Madrid), ki je slavil v prejšnjih treh letih, in Víctorjem Valdésom (FC Barcelona).

L’Equipova enajsterica leta 2011:

Vratar: Manuel Neuer (Bayern München),

Branilci: Daniel Alves (FC Barcelona), Nemanja Vidić (Manchester United), Gerard Piqué (FC Barcelona), Marcelo (Real Madrid),

Vezisti: Xavi Hernández (FC Barcelona), Sergio Busquets (FC Barcelona), Andrés Iniesta (FC Barcelona),

Napadalci: David Silva (Manchester City), Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Komentarjev 1
  • ajduc 17:52 26.december 2011.

    Messija namest Silve na bok, v konico pa nihče drug kot RvP !