Šport > Nogomet
32 ogledov

L'Équipe: PSG pripravlja udarec stoletja - Messija!

Messi Argentina Barcelona podelitev Zürich gala prireditev EPA
Ni skrivnost, da je velika želja bogatih lastnikov francoskega Paris Saint-Germaina zvezdnik Barcelone Lionel Messi. V Parizu naj bi se pripravljalo nekaj velikega.

Športni dnevnik L'Équipe namreč poroča, da Paris Saint-Germain pripravlja "udarec stoletja", s katerim bi Barceloni speljal njenega prvega zvezdnika Lionela Messija. Špekulacije so se še povečale v zadnjih dneh, ko je potres v vodstveni strukturi katalonskega velikana odnesel predsednika Sandra Rosella.

Po poročanju L'Équipa se je predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi odločil pospešiti projekt zmage v Ligi prvakov, ki naj bi jo Parižanom prinesel ravno štirikratni osvajalec zlate žoge.

"Opreracijo bo težko speljati, toda francoski prvak se je odločil, da poskusi srečo: začel je vzpostavljati kontakte, da bi Lionela Messija naslednjo sezono pripeljal v Pariz. Z njim se bo vse pospešilo. Pospešilo v smislu igre in smislu časa, ki ga bo klub, obseden z evropskimi uspehi, prihranil v naskoku na svetovni vrh," pišejo francoski kolegi.

Ga bo zadržala nova povišica?

Argentinec je sicer že večkrat poudaril, da si želi upokojiti v Barceloni, tudi trener vodilne ekipe francoske lige Laurent Blanc pa je nazadnje dejal, da bo junijski nasprotnik Slovenije ostal v Barceloni, povezovanje PSG z Messijem pa je označil za "neumnosti".

Medtem je Barcelona prek novega predsednika Josepa Marie Bartomeuja že potrdila, da se v pisarnah Camp Noua pripravlja nova povišica za Messija, ki je Argentinca nazadnje spravila na bojno nogo z enim od direktorjev kluba Javierjem Fausom.

Ronaldo prevzel vodstvo

Slednji se je pred tedni namreč vprašal, zakaj je potrebno Messiju vsako leto poviševati plačo, Južnoameričan pa mu je odvrnil, da "nima pojma" o nogometu. Bartomeu je na svoji prvi novinarski konferenci kot predsednik Barçe v petek že zatrdil, da je nekaj povsem naravnega, da je najboljši nogometaš na svetu tudi najbolje plačan.

Ta naslov zaenkrat drži Realov zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki po septembrskem podaljšanju pogodbe na Santiagu Bernabéuu zasluži 17 milijonov evrov na sezono (neto), dodatnih 1,5 milijona pa se mu obeta še ob različnih dodatkih.

Oče Jorge: "V nogometu nikoli ne veš"

L'Équipe dodaja, da je PSG že navezal stik z Messijevim očetom in zastopnikom Jorgejem Messijem, predsednik kluba pa je o prestopu že povprašal zvezdnika moštva Zlatana Ibrahimovića in Thiaga Silvo.

"Zaenkrat ni ničesar. Leo je igralec Barcelone, kjer ima še večletno pogodbo. Velika čast je vedeti, da PSG misli nanj. Ampak ponavljam, da je to tema, o kateri danes ne želimo razkrivati mnenja. Edina realnost je njegova pogodba z Barço. V nogometu, to dobro veste, nikoli ne moreš vedeti, kaj vse se lahko zgodi. Ne veš niti, kaj boš počel jutri. Samo Bog ve ..." je o vroči temi dejal Messi senior.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.