Šport > Nogomet
39 ogledov

Lewandowski "kot podivjan bik" napadel 17-letnika

Lewandowski Varšava kvalifikacije zbor trening SP 2014 EPA
Poljski napadalec dortmundske Borussie Robert Lewandowski naj bi se zapletel v neljub incident s skupino mladoletnih navijačev, ki se je končal s klofuto. Sam dogodek zanika.

Najstnik je proti Robertu Lewandowskemu že podal prijavo na policiji, potem ko naj bi mu poljski napadalec, ki se bo ob koncu sezone iz Borussie Dortmunda kontroverzno preselil k večnim rivalom Bayernu, prisolil klofuto.

17-letnikove navedbe je Lewandowski že zanikal, podprlo pa ga je tudi vodstvo BVB. Poljaka naj bi z "besedami in gestami" žalila skupina najstnikov, poročajo nemški mediji, medtem ko se je skupaj z ženo v avtomobilu vračal domov.

Kot podivjan bik

Domnevno oklofutani navijač, seveda privrženec domačih črno-rumenih, je za Bild povedal, da je Lewandowski proti njemu krenil "kot podivjan bik" in ga oklofutal. Dortmundska policija je že potrdila, da se je deček odločil, da bo dogodek prijavil.

Da "ni uporabil nikakršnega nasilja proti osebam, ki so vdrle v mojo zasebnost", je Lewandowski medtem že sporočil prek svojega profila na Facebooku. Po besedah kluba je bil dogodek veliko manj incidenten.

Zato, ker toliko zasluži in gre v Bayern

Lewandowski naj bi stopil iz avta in položil roko na ramo navijača, ki ga je vprašal: "Zakaj to počneš (žališ, op. a.)?" Mladi "knap" mu je odvrnil: "Zato, ker zaslužiš toliko denarja, in zato, ker se boš pridružil Bayernu." Najboljši strelec Dortmunda v lanski sezoni naj bi pred slovesom še dejal, da se tako ne obnaša, se usedel v avto in z ženo odpeljal proti domu.

"Govoril sem z Robertom. Žalili so ga na neprimeren način – smo na njegovi strani," je za lokalni dnevnik Ruhr Nachrichten že dejal izvršni direktor kluba Joachim Watzke. Vse to prihaja po uradni objavi njegovega poletnega slovesa in besedah zastopnika poljskega nogometaša, ki je namignil, da za zadnjih nekaj mesecev razmišljajo tudi o najemu telesnih stražarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.