Šport > Nogomet
19 ogledov

Lewandowski Pepu ne diši več; zdaj v Real?

Lewandowski Varšava kvalifikacije zbor trening SP 2014 EPA
Kljub davnemu dogovoru z Bayernom je trener Bavarcev Josep Guardiola začel dvomiti o napadalcu Dortmunda Roberta Lewandowskega in blokiral njegov prihod.

Robert Lewandowski je "le streljaj" oddaljen od januarskega prestopa v Real Madrid, v četrtek poroča španski dnevnik AS, ki je postregel z informacijo, da je kljub dogovoru z Bayernom, kamor bo ob izteku pogodbe julija prestopil iz Borussie Dortmund, njegov odhod v vrste največjega rivala vprašljiv.

Potem ko so njegov prestop nasilno ustavili vodilni pri BVB, naj bi med čakanjem na Poljaka resne dvome o njegovih sposobnostih začel dobivati Bayernov trener Josep Guardiola, ki je po poročanju Asa prav tako blokiral prestop.

Cena največ 12 milijonov

"Real Madrid to ve in je na preži. Če se obnašanje in učinkovitost (Karima) Benzemaja ne bosta spremenili, bodo uporabili to možnost v januarskem prestopnem roku (Poljak ne bo igral v Ligi prvakov, kjer je že odigral dve tekmi)," pišejo španski kolegi. 

Mikavna naj bi bila tudi cena – za napadalca, ki je v lanski sezoni zabil 39 golov na 56 tekmah, bi beli balet plačal od 10 do 12 milijonov evrov ter končno dobil učinkovito "devetico", ki si jo publika na Santiagu Bernabéuu tako močno želi.

Diši tudi Falcao, Agüero sanjski nakup Péreza

"Borussia je nora na to idejo," še piše As. "Že se je sprijaznila s tem, da ga bo izgubila, toda raje ga proda tujemu klubu kot rivalu iz Bundeslige. Madrid se je zanj že zanimal letos poleti. Lewandowski pa je razkril, da je na povratni tekmi polfinala Lige prvakov (po štirih golih s prvega obračuna) z njim v slačilnici Bernabéua govoril (predsednik Pérez, op. a.) Florentino," dodajajo pri Asu.

Ob nevzdržnih kritikah redno izžvižganega Karima Benzemaja se je na radar kraljevega kluba vrnil tudi Kolumbijec Radamel Falcao, ki naj bi imel po prepričanju španskih medijev v pogodbi z AS Monacom posebno klavzulo, s katero lahko ob zanimanju svojih nekdanjih mestnih rivalov zapusti kneževino.

Larsson Barcelona Espanyol Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Po "devetico" tudi Barcelona?

Še naprej pa se po hodnikih Santiaga Bernabéua najbolj omenja ime še enega nekdanjega "Colchonera", Argentinca Sergia Agüera. "To so Florentinove sanje za naslednje poletje. Madrid ga je že imel v svojih rokah leta 2011, vendar je prestop propadel zaradi pakta z Gilom Marínom (sinom nekdanjega predsednika kluba in trenutnim izvršnim direktorjem Atlética, op. a.), igralcu pa ni preostalo drugega, kot da odide v City," piše As.

O iskanju novega napadalca so se v sredo razpisali tudi katalonski mediji, ki so poročali, da Barcelona išče "novega Larssona". V slogu nekdanjega izvrstnega švedskega napadalca Henrika Larssona naj bi španske prvake namreč januarja okrepil izkušeni strelec.

Dnevnik Mundo Deportivo je omenjal nekdanje varovance trenerja Gerarda Martina pri paragvajski reprezentanci, Roqueja Santa Cruza, Nelsona Haeda Valdeza in Óscarja Cardoza, veterana Miroslava Kloseja in Davida Trezegueta ter celo Celticovega grškega reprezentanta Giorgiosa Samarasa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.