Šport > Nogomet
18 ogledov

Lewandowski še vedno hoče oditi – kljub trojni plači

Lewandowski Langerak Borussia Dortmund Bayern Liga prvakov finale EPA
Zaželeni poljski napadalec Robert Lewandowski je po nedeljski napovedi svojega matičnega kluba Borussie Dortmunda, da ga ne namerava prodati večnim rivalom Bayernu, izrazil željo, da kljub vsemu zapusti rudarje. Zanimanja v Evropi ne manjka, Poljaka pa ni prepričala niti povišica, ki mu jo je pripravil Dortmund. Zaslužil bi lahko kar trikrat več.

Izvršni direktor in športni direktor kluba, Hans-Joachim Watzke in Michael Zorc, sta v nedeljo nedvoumno zatrdila, da bo Borussia Dortmund blokirala morebiten odhod 24-letnega napadalca Roberta Lewandowskega k Bayernu, ki bi jim tako v vsega nekaj tednih speljal kar dva nogometaša. 

Na Bavarsko se namreč 1. julija seli Mario Götze, za katerega so osvajalci zgodovinske trojne krone v lanski sezoni plačali odkupno klavzulo, Watzke in Zorc pa tja ne nameravata pustiti tudi Poljaka, ki pa mu odhoda v tujino očitno ne bosta preprečila. Lewandowski je željo po odhodu izrazil na javnem dogodku v Varšavi.

"On (Watzke, op. a.) mi je nedavno povedal nekaj drugega. On ve, kaj si želim. Obljubil mi je, da mi bodo dovolili oditi, zdaj pa se je zgodilo nekaj drugega," je v domovini razlagal najboljši strelec Dortmunda.

"Vsi vedo, kaj in kam"

"Ampak mislim, da se bo vse spremenilo. Po mojem mnenju to ni zadnja odločitev, verjamem pa, da se bo vse spremenilo v dober konec. Vsi v Borussii Dortmundu vedo, kaj in kam si želim oditi. Si lahko predstavljam igranje v Španiji ali Angliji? Nekega dne."

Medtem se je oglasil tudi Bayernov častni predsednik Franz Beckenbauer, ki se je na Twitterju spraševal, kako bo Dortmund v moštvu lahko še eno leto zadržal nogometaša, ki si tam ne želi biti. Beckenbauer je sicer dejal, da razume Dortmundove frustracije.

Beckenbauer: Kako bo to delovalo?

"Samo zanima me, kako bo to delovalo po enem letu, v katerem si je želel pridružiti FCB," je zapisal Beckenbauer. Po pisanju tabloida Bild je klub Lewandowskemu ponudil ogromno povišico, ki bi skorajda potrojila njegovo trenutno mezdo (z 1,5 milijona na 4,5 milijona evrov). Poljak bi tako v svoji zadnji sezoni zaslužil toliko, kot zaslužita najbolje plačana posameznika ekipe − nemška reprezentanta Mats Hummels in Marco Reus.

Pogodba Lewandowskega, ki se izteče poleti leta 2014, nima odkupne klavzule, zaradi česar je odhod tudi toliko težji. Po informacijah ESPN je poljski napadalec povišico že zavrnil. V tujini so največ zanimanja zanj pokazali Manchester United, Manchester City in Real Madrid, v zadnjih dneh pa tudi Barcelona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.