Šport > Nogomet
15 ogledov

Licence le podeljene

Žurnal24 main
Licenčna komisija za pritožbe je ugodila vsem štirim pritožbam, ki so jih glede na odločitev iz dne 24. 5. 2010 podali nogometni klubi FC Koper, NK Olimpija Ljubljana, NK Celje in NK Ptuj.

Komisija za licenciranje nogometnih klubov je rezultate licenciranja za 1. slovensko nogometno ligo in tekmovanja pod okriljem Uefe v sezoni 2010/11 predstavila na začetku maja. Brez domače tekmovalne licence so takrat ostali štirje prvoligaši, ki pa so se nato pritožili.

Vsi klubi, ki so v sezoni 2009/10 igrali v 1. SNL, so do konca marca vložili vloge tako za licence 1. SNL kot za tekmovanja Uefe, le ptujska Drava je zaprosila zgolj za domače tekmovanje. Obe licenci je prvostopenjska komisija potrdila Domžalam, Gorici, lendavski Nafti, Mariboru in velenjskemu Rudarju, Interblocku je potrdila licenco za 1. SNL, ne pa za Uefo, zavrnila pa vloge Drave, Celja, ljubljanske Olimpije in državnega prvaka Kopra.

Nogometna zveza Slovenije je zdaj sporočila, da so na drugi stopnji ugodili vsem štirim pritožbam. Koper je tako pridobil licenco za tekmovanja Uefe in 1. SNL, prav tako Olimpija Ljubljana in CM Celje, ptujska Drava pa le za tekmovanje v 1. SNL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.