Šport > Nogomet
23 ogledov

Liga 10 ostaja vsaj do 2013

Ivan Simič. (Foto: Nik Rovan) Nik Rovan
Na današnji seji izvršnega odbora NZS so člani IO morali glasovati o spremembah tekmovalnega sistema 1. in 2. SNL za sezono 2011/12, toda vse (za zdaj) ostaja po starem.

V zadnjih dneh je slovenski klubski nogomet z napetostjo čakal na današnjo sejo izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije, saj bi na njej člani IO morali glasovati o spremembah tekmovalnega sistema 1. in 2. SNL za sezono 2011/12. Toda do tega ni prišlo, vse (za zdaj) ostaja po starem.

Po vseh razpravah smo sprejeli sklep, da nadaljujemo pogovore glede reorganizacije lige, ki bi se lahko izvedla šele v sezoni 2012/13. Kajti danes sklepa nismo sprejeli in o tem mora odločati tudi skupščina.
Ivan Simič, predsednik NZS

Prvoligaši bodo tudi v sezoni 2011/12 igrali po ustaljenem sistemu. Torej v ligi z desetimi klubi. Po predlogu za spremembo tekmovalnega sistema bi po novem v ligi nastopalo 12 klubov, kolikor jih je v domačem prvenstvu igralo že med sezonama 1998/99 in 2004/05. Toda IO je ugotovil, da so mnenja še naprej preveč deljena, zato so se člani odločili, da bodo razpravo o tovrstni spremembi nadaljevali do prihodnjega leta.

"Po vseh razpravah smo sprejeli sklep, da nadaljujemo pogovore glede reorganizacije lige, ki bi se lahko izvedla šele v sezoni 2012/13. Kajti danes sklepa nismo sprejeli in o tem mora odločati tudi skupščina. Smo pa določili rokovnik, da do 31. januarja 2011 poteka razprava med vsemi, ki želijo dati mnenje o reorganizaciji lig, do 28. februarja 2011 bo moral IO odločiti, kaj meni o tem, vse skupaj pa sprejeti na skupščini 15. aprila 2011. Tu ni govora le o 1. SNL, temveč tudi od 2. SNL, kjer je tudi dilema, ali bi imeli eno ali dve," je na novinarski konferenci po seji pojasnil predsednik NZS Ivan Simič.

Ta je v svojem predsedniškem programu zapisal, da bo prišlo do povečanja lige na 12 klubov. "Meni se zdi to, da smo podaljšali razpravo o širitvi lige popolnoma v redu. Tudi če bi danes odločili karkoli, bi po statutu morala o tem odločati še skupščina. Še vedno pa menim, da je 'liga 12' boljša. Drugoligaši so jo podprli, tudi večina v prvi ligi je bila za. Nočemo pa le večine, ampak želimo, da se vsi zavedajo tega koraka. Seveda obstajajo argumenti za in proti. Vedno bo tako. Imajo pa tudi manjše države od nas lige z 12 ali več klubi. Tudi mi smo imeli 'ligo 12' od leta 1998 in še bi jo imeli, če ne bi konec sezone 2004/05 propadle Olimpija, Ljubljana in Mura," meni Simič.

Meni se zdi to, da smo podaljšali razpravo o širitvi lige, popolnoma v redu. Tudi če bi danes odločili karkoli, bi po statutu morala o tem odločati še skupščina. Še vedno pa menim, da je 'liga 12' boljša.
Ivan Simič, predsednik NZS

Ena izmed pomembnejših točk na današnji seji je bilo tudi povišanje sodniško-delegatskih stroškov v ligah NZS. "Odločitev o tem smo preložili na naslednjo sejo, ker želimo dobiti primerjalne izračune za druge države, koliko sodniki tam dobijo. Gre pa za povečanje, o katerem se še usklajujemo. NZS predlaga, da bi se to povečanje uskladilo za ne več kot inflacijo," pravi Simič in dodaja, da sodniških stroškov niso povečali že od leta 2004. "Dogovor bomo dosegli. To bomo obravnavali na naslednji seji IO, ki bo 11. avgusta," je še povedal prvi mož NZS.

Enajstega avgusta naj bi slovenska članska reprezentanca igrala prijateljsko tekmo z Avstralijo na novem stadionu v Stožicah. "Glede tega vse poteka normalno. Ni nikakršnih indicev, da tekme ne bi bilo. Tako da ta dvoboj bo po predvidenem načrtu," je zaključil Simič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.