Šport > Nogomet
21 ogledov

Delirij v Sevilli: Betis šokiral veliki Real!

Casillas Benat Etxebarria Real Betis Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstv
1/14
EPA
Madridski Real je tudi na drugem gostovanju v Sevilli v letošnji sezoni, tokrat pri Betisu, izgubil točke. Belo-zeleni so jih na domačem stadionu šokirali z zmago 1:0. Barcelona lahko v nedeljo pri Levanteju pobegne že na plus enajst.

Po porazu proti Betisu je Real Madrid blizu dokončnega "nokavta" v bitki za naslov španskega prvaka. Drugi poraz v Sevilli v letošnji sezoni za varovance Joséja Mourinha namreč pomeni, da bi jim lahko Barcelona z nedeljsko zmago pri Levanteju pobegnila že na neverjetnih enajst točk.

Domači Betis, ki je v prejšnjem kolu doživel blamažo na mestnem derbiju s Sevillo (1:5), je kljub popolni prevladi Madridčanov slavil zmago, za katero je bil zaslužen občasni španski reprezentant Beñat Etxebarria, ki je v prvem polčasu izkoristil napako Álvara Arbeloe in z natančnim strelom premagal Ikerja Casillasa.

Cristiano Ronaldo ni zadel še na tretji zaporedni tekmi, skupaj z Ángelom Di Marío, Karimom Benzemajem in ostalimi pa je bil kriv za to, da kljub celi kopici priložnostim kraljevi klub ni prišel vsaj do remija. Izpostaviti velja tudi herojsko predstavo vratarja Adriána v vratih Betisa.

Razveljavljen gol in spregledana enajstmetrovka

Mourinho je, nezadovoljen z videnim v prvem polčasu, v igro takoj na začetku nadaljevanja poslal Luko Modrića in Kakája, ki sta zamenjala Mesuta Özila in Samija Khediro. Poteza bi se kmalu nemudoma obrestovala, saj je Benzema zadel po podaji Hrvata, a je sodnik Gil Manzano neupravičeno razveljavil gol zaradi ofsajda.

Bolj kot so minute tekle, bolj je belemu baletu zmanjkovalo idej, tako da so do konca tekme v kazenski prostor domačih letele samo še dolge žoge. Vroče je bilo tudi v samem zaključku, ko bi lahko Manzano globoko v sodnikovem podaljšku Madridčanom dosodil tudi enajstmetrovko po sicer nenamernem igranju z roko Nose Igiebora.

Málaga poslala netopirje nazaj v jamo

Na Costi del Sol spet sije sonce, potem ko je Málaga doma povsem povozila Valencio in prišla do prve zmage v mesecu novembru (4:0). Južnjaki, ki so se kot prvouvrščeni iz svoje skupine skupaj z Valencio že uvrstili v osmino finala Lige prvakov, so proti netopirjem slavili z goli Francisca Portilla, Javierja Saviole, Roqueja Santa Cruza in Isca.

Obe ekipi sta se po izvrstnem vodilnem golu Portilla mučili na neravnem igrišču La Rosalede, po celi seriji zapravljenih priložnosti pa je Saviola v 74. minuti le uspel zabiti drugi gol tekme, ki sta mu sledila še zadetka rezervista Santa Cruza in projektil z razdalje vezista Isca.

Ekipa Mauricia Pellegrina je z igralcem manj med tednom prišla do remija proti Bayernu (1:1), tokrat pa se je brez prvega strelca Roberta Soldada lahko zahvalila le vratarju Diegu Alvesu, ki jih je v igri držal vse do zaključka tekme, ko je bil izključen še branilec Adil Rami

Španska liga, 13. kolo:

Real Sociedad : Osasuna 0:0

Rayo Vallecano : Mallorca 2:0 (0:0)
Carrilho (87), Delibašić (90)

Valladolid : Granada 1:0 (0:0)
Manucho (63)

Málaga : Valencia 4:0 (1:0)
Portillo (8), Saviola (74), Santa Cruz (81), Isco (90)
RK: Rami (84/Valencia)

Real Betis : Real Madrid 1:0 (1:0)
Beñat (17)

Espanyol : Getafe 0:2 (0:1)
Pedro Léon (17), Mané (90)

Ob 17.00:
Athletic Bilbao - Deportivo La Coruña

Ob 19.00:
Atlético Madrid - Sevilla

Ob 21.00:
Levante - Barcelona

Ponedeljek ob 21.00:
Zaragoza - Celta de Vigo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.