Šport > Nogomet
27 ogledov

Barçin dogovor s Cuadradom, Tito živi na Camp Nouu

Cuadrado Vilanova dres napis spomin Barcelona Getafe Fiorentina Reševalni pas/Twitter
Pred čustveno tekmo, prvo domačo po smrti nekdanjega trenerja Tita Vilanove, katalonski dnevnik Mundo Deportivo poroča o dogovoru Barcelone s kolumbijskim napadalnim vezistom Juanom Cuadradom.

Soigralca Josipa Iličića, Kolumbijca Juana Cuadrada, nocoj čaka ena najpomembnejših tekem kariere, finale italijanskega pokala na rimskem Olimpicu, očitno pa je bilo pri članu Fiorentine doma v zadnjih dneh še kako zanimivo.

Kot strela z jasnega je namreč udarila sobotna naslovnica katalonskega dnevnika Mundo Deportivo, ki poroča o dogovoru z Barcelono, ki naj bi v primeru Cuadrada ubrala že videno taktiko ustnega dogovora z nogometašem, ki bo začel pritiskati na svoja lastnika (poleg Fiorentine je to tudi videmski Udinese).

Cesc in Mascherano dala denar iz lastnega žepa

Katalonski kolegi pišejo, da je Barcelona tako že dobila Cesca Fàbregasa (Arsenal) in Javierja Mascherana (Liverpool), ki sta "praktično dala denar iz lastnega žepa za prihod k Barçi", Alexis Sánchez pa je ravno iz Udineseja prišel v Katalonijo, potem ko ni želel sprejeti bogatejših ponudb drugih klubov.

Tovrstne poteze nogometašev pocenijo prestop, dodajajo pri Mundu Deportivu, čeprav gre za večdesetmilijonske zneske. Cuadrado bo maja dopolnil 26 let in član kolumbijske reprezentance na prihajajočem mundialu je prvi izbor katalonskega vodstva za okrepitev na desnem boku.

Čustveno na Camp Nouu

Njegov zastopnik Alessandro Lucci že pozna številke, ki jih njegovemu igralcu ponuja Barcelona. Blaugrana je pripravljena plačati 20 milijonov evrov za nekdanjega člana Independienteja Medellína, Udineseja in Lecceja, ki si ga 50-odstotno lastita firenški in videmski prvoligaš. Zdaj je vse na Cuadradu, enemu najboljših posameznikov letošnje sezone Serie A, ki bo moral predstavnike obeh klubov prepričati, da odbijejo bogatejše nalete Arsenala in bojda tudi Bayerna nekdanjega Barçinega stratega Josepa Guardiole.

Mundo Deportivo trdi, da si Fiorentina in Udinese želita vsak po 15 milijonov za usluge Kolumbijca, tako da bi cena končne operacije lahko narasla do 25 milijonov. Cuadrado bi po nemškemu vratarju Marcu-Andréju ter Stegnu in hrvaškemu vezistu Alenu Haliloviću postal tretja okrepitev katalonskega velikana pred začetkom nove sezone.

Barcelona bo na popoldanski tekmi na Camp Nouu gostila Getafe (ob 16.00). To bo po smrti nekdanjega trenerja Tita Vilanove znova čustvena tekma za Blaugrano, katere igralci bodo na prsih nosili napis v spomin na umrlega stratega in učitelja Fàbregasa, Lionela Messija, Sergia Busquetsa ter drugih mladih nogometašev v kadetski ekipi. Vodilni Atlético (pri Levanteju) in njegov prvi zasledovalec Real Madrid (doma z Valencio), finalista Lige prvakov, igrata v nedeljo.