Šport > Nogomet
13 ogledov

Liga pogreša Olimpijo

Štefan Škaper se v prihodnje želi preizkustiti v trenerskem delu. Žurnal24 main
Najboljši strelec slovenske nogometne lige vseh časov Štefan Škaper je v SNL dosegel 130 golov. Danes dogajanje spremlja površno in se redkokdaj pojavi na stadionu.
 

Preberite še ...

Florjanič: Korotan se ne more ponoviti

Slovenska nogometna liga bo v petek odprla vrata v spomladanski del. V devetih letih igranja v njej je danes 42-letni Štefan Škaper v 226 tekmah zabil rekordnih 130 golov. Odkar se je na prelomu stoletja poslovil od naših prvoligaških zelenic, je nekaj časa delal kot pomočnik trenerja pri Nafti. V prihodnje upa na samostojno trenersko pot. "Trenutno končujem šolanje za PRO-licenco. Sem v zadnji fazi. Izpite sem že opravil, čakata me le še dva zagovora," nam je v uvodu povedal dolgoletni napadalec Beltincev in Mure, ki današnjih razmer v PrviLigi ne pozna najbolje. "Ligo spremljam bolj slabo. Večinoma prek časopisov, sem in tja pa si ogledam kakšno tekmo."

Naš sogovornik je prvi strelec 1. SNL vseh časov.  © Sportnet

 
 

Štirikrat za Slovenijo

Slovenska reprezentanca ni najbolj priljubljena tema Štefana Škaperja. Čeprav je doma paral mreže, je za izbrano vrsto zaigral le štirikrat, skupaj pa je zbral 90 minut igre. Zadetka ni dosegel.

Pogreša Olimpijo
Slovensko prvoligaško sceno je zapustil pred devetimi leti. "Danes je igra hitrejša, v naših časih pa je vladala evforija," primerja in doda: "Ligi manjka Olimpija, saj je pravi magnet. Ko je gostovala v Beltincih, je bil stadion vedno poln. Tudi za igralce je predstavljala dodaten motiv." Škaper pa kljub izjemnemu strelskemu učinku nikdar ni zaigral zunaj slovenskih meja. "To, da nisem zaigral v tujini, me še vedno boli. Zaradi družine nisem želel na vsak način oditi. Imel sem ponudbe iz Belgije, Avstrije, Hrvaške, tudi Južne Koreje, a finančno niso bile močnejše od tistega, kar sem lahko dobil doma."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.