Šport > Nogomet
48 ogledov

Atlético izničil Kamplov prispevek

 (Bayer Leverkusen - Atlético Madrid) EPA
Atlético Madrid je brez Jana Oblaka v BayAreni premagal Bayer Leverkusen Kevina Kampla (4:2). Manchester City se je dvakrat vrnil po zaostanku in ugnal Monaco (5:3).

V osmini finala Lige prvakov sta se na nasprotnih straneh znašli ekipi slovenskih nogometašev - Jana Oblaka (Atlético Madrid) in Kevina Kampla (Bayern Leverkusen). 

Oblak se je po večtedenski odsotnosti zaradi poškodbe rame vrnil v ekipo Diega Simeoneja, ki pa se je odločil, da bo priložnost v začetni postavi prepustil Miguelu Moyi. Slovenski vratar je tekmo začel s klopi.

Kampl je dobil priložnost v začetni enajsterici domačega trenerja Rogerja Schmidta. V postavi nemškega prvoligaša (4-2-3-1) ni bilo Jonathana Taha, ki okreva po poškodbi stegenske mišice, manjkal pa je tudi Hakan Calhanoglu, ki prestaja štirimesečno kazen Mednarodne nogometne zveze (Fifa). V konici napada je stal najboljši strelec ekipe Javier Hernandez, za njim pa je priložnost dobil 17-letni Kai Havertz. Namesto poškodovanega Larsa Benderja je začel Charles Aranguiz.

Gostujoči trener (4-4-2) je v vrata postavil Moyo, Oblak pa je obsedel na klopi. Manjkala sta poškodovana Juanfran in Diego Godin. Ob Antoninu Griezmannu je prednost pred Fernandom Torresom dobil strelec hat-tricka z zadnje tekme španskega prvenstva Kevin Gameiro.

V začetnih izmenjavah so prevladovali domači nogometaši, ki so Atléticove igralce uspešno silili v obrambno polovico igrišča. Gostje so iz obrambnega položaja hitro prešli v napad, ko se je globoko v kazenskem prostoru domačih znašel Carrasco, njegovo podajo do Gameira v sredini pa je pravočasno preprečil Dragović. Po podaji iz kota je žogo zlahka ukrotil domači vratar Bernd Leno.

 (Bayer Leverkusen - Atlético Madrid) | Avtor: EPA EPA
Španci so ostali zvesti svoji taktiki in iskali priložnost iz protinapada. Vroče je postalo v 12. minuti, Griezmann se je znašel pred Lenom, a se je vratar rešil z dobro reakcijo. Minuto kasneje je po ostrem predložku Luisa blokiral Wendell in nenamerno stresel prečko. Simeone je zapravljeno priložnost pospremil z jezno reakcijo.

Dogajanje se je preselilo na drugo stran, do strela je prišel Kampl, vendar je Savić žogo poslal v kot. Slovenski vezist je priložnost izkoristil za spodbujanje domačih navijačev.

V 17. minuti je Atlético povedel, potem ko je po desni strani potegnil Saul Niguez in s čudovitim strelom v zgornji kot premagal nemočnega Lena. Kampl je bil v tem delu tekme najbolj prepričljiv farmacevt v napadalni tretjini.

V 25. minuti si je ogromno napako na sredini privoščil Dragović in Gameiro je stekel v protinapad. Francoski napadalec je nase potegnil dva nogometaša, nato pa žogo podal povsem odkritemu Griezmannu za podvojitev vodstva španske ekipe.

 (Bayer Leverkusen - Atlético Madrid) | Avtor: EPA EPA
Kampl je odgovornost prevzel na svoja pleča in v 30. minuti sprožil dva strela. Nevarnejšega, ki bi bržkone zadel stičišče leve vratnice in prečke, je ukrotil dobro razpoloženi Moya. Griezmann je imel po podaji Gameiroja na nogi tretji zadetek za goste, a je bil tokrat Leno uspešnejši. Domači vratar se razjezil na soigralce, ker so dopustili še en hiter protinapad Atlética.

V prvem polčasu je bila posest na strani Bayerja (61%), ki je zabeležil dva strela v okvir vrat. Atlético je zbral štiri, od tega sta dva končala mreži.

Drugi polčas se je začel po željah domače ekipe, velik delež pa je prispeval Kampl, ki je podal med dvema nogometašema Atlética do Henrichsa, ta pa je žogo vrnil v sredino, kjer je z volejem v oddaljeni kot zadel Bellarabi. Gameiro je na drugi strani stresel prečko Bayerja. Minuto zatem je bil Gameiro spet na delu, ko je pobegnil po desni in z nizko žogo iskal Griezmanna, pri tem pa ga Kampl oviral ravno dovolj, da se je žoga odpeljala za hrbtom francoskega reprezentanta

 (Bayer Leverkusen - Atlético Madrid) | Avtor: EPA EPA

Dragović v obrambi ni bil dorasel Gameiroju in po še enem preigravanju napadalca Atlética storil prekršek na robu kazenskega prostora. Glavni sodnik je sprejel napačno odločitev in pokazal na belo točko. Gamerio je streljal po sredini in povišal na dva gola razlike.

V 68. minuti je znova posijal žarek upanja za Bayer. Po navidezno nenevarnem predložku domačih je posredoval Moya, žoga pa se je odbila od Savićevega kolena naravnost v Atléticovo mrežo.

Nemci so bili v naletu. Kampl je poskusil z roba kazenskega prostora in zadel le Gimeneza. Španska obramba je popuščala pod vse večjim pritiskom. Chicharito je med kanonado strelov proti španskemu golu uspel premagati Moyo, a je v zadnjem hipu nogo nastavil Luis in uspešno blokiral.

Farmacevti so bili na trnih, reakcije po neizkoriščenih priložnostih pa burne. Atlético je s protinapadom prekinil domači nalet, a iztržil le kot, v 86. minuti pa je domače upe pokopal rezervist Fernando Torres. Španec, ki je v 78. minuti vstopil namesto Carrasca, je izkoristil nezbranost Bayerjeve obrambe in z glavo zadel za končnih 4:2.

 (Bayer Leverkusen - Atlético Madrid) | Avtor: EPA EPA

Manchester City je na domačem stadionu Etihad po težkem boju premagal Monaco (5:3). Uvodoma so več poskušali Monačani, toda v 26. minuti so povedli domači, ko je po podaji Leroya Saneja iz bližine zadel Raheem Sterling. V 32. minuti so gosti zasluženo izenačili, ko je s strelom z glavo v padcu zatresel mrežo Radamel Falcao. Osem minut zatem je Kylian Mbappe, ki je v 36. minuti zapravil lepo priložnost, Monaco popeljal do vodstva, potem ko je unovčil dolgo podajo Fabinha.

(Manchester City - Monaco) | Avtor: EPA EPA
Razpoloženi Falcao, ki se po daljši krizi očitno vrača v pravo formo, je imel v 49. minuti priložnost za 3:1, vendar je slabo izvedel strel z bele točke, tako da mu je Wilfredo Caballero enajstmetrovko obranil. V 58. minuti pa so domači izid izenačili, po protinapadu in slabem posredovanju Danijela Subašića je zadel Sergio Agüero.

Le tri minute pozneje pa je znova udaril Falcao in z mojstrskim lobom Monacu spet priigral vodstvo. Agüero je v 72. minuti po kotu z volejem izid spet poravnal (3:3), v 77. minuti pa je John Stones z nogo iz bližine po podaji iz kota Angleže popeljal do vodstva s 4:3.

Osmi gol na tekmi - za 5:3 - je v 83. minuti dosegel Sane, potem ko je žogo le potisnil v prazno mrežo po Agüerovi podaji. Falcao bi šest minut pred koncem lahko znižal na 4:5 in dopolnil svoj hat-trick, a je njegov zadetek preprečil domači vratar Caballero.

(Manchester City - Monaco) | Avtor: Profimedias Profimedias

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 2:4 (0:2)
Bellarabi 48., Savić 68./ag; Niguez 17., Griezmann 25., Gameiro 59./11m, Torres 87.

Bayer Leverkusen: Leno; Henrichs, Dragovic, Toprak, Wendell; Bellarabi, Aranguiz, Kampl, Brandt; Havertz, Chicharito

Atlético Madrid: Moya; Vrsaljko, Savic, Gimenez, Luis; Gabi, Saul, Koke; Carrasco, Gameiro, Griezmann

Manchester City - Monaco 5:3 (1:2)
Sterling 26., Agüero 58., 71., Stones 77., Sane 82.; Falcao 32., 61., Lottin 40.

Manchester City: Caballero, Sagna, Stones, Otamendi, Fernandinho, Yaya Toure, Sane, Silva, De Bruyne, Sterling, Aguero

Monaco: Subasic, Glik, Raggi, Mendy, Sidibe, Fabinho, Bakayoko, Silva, Lemar, Mbappe, Falcao

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.