Šport > Nogomet
24 ogledov

Juve blestel, Barça spet v težavah

Paulo Dybala Juventus Barcelona EPA
Odigrana je bila prva četrtfinalna tekma elitnega evropskega nogometnega tekmovanja, Juventus si je zagotovil lepo prednost proti Barceloni. Srečanje v Dortmundu so preložili na sredo, potem ko je v bližini avtobusa Borussie odjeknila eksplozija.

V senci dogodkov v Dortmundu, kjer so srečanje med domačo Borussio in AS Monacom zaradi napada z eksplozivnim telesom preložili na sredo, je Juventus v Torinu gostil Barcelono.

Italijani so po taktično dovršeni in učinkoviti predstavi prišli do visoke zmage (3:0), ki jim omogoča dobre obete pred povratno tekmo na stadionu Camp Nou, ki bo na sporedu prihodnjo sredo.

Katalonci so v osmini finala na domačem igrišču nadoknadili še višji zaostanek proti Paris Saint-Germainu, po porazu s 4:0 na prvi tekmi so v Barceloni slavili s 6:1.

Dybala za udobno prednost

Srečanje se je začelo s pritiskom domačih. Že v tretji minuti je Gonzalo Higuaín z glavo testiral Marc-Andréja ter Stegna, v sedmi pa so Torinčani povedli, potem ko je Juan Cuadrado z desne podal v kazenski prostor, Paulo Dybala pa se je izvrstno obrnil in s strelom v daljši kot matiral vratarja.

Barça je nato prevzela terensko premoč, toda prvič je resneje zapretila šele v 21. minuti, ko je Leo Messi domiselno našel vtekajočega Andrésa Iniesto, strel slednjega pa je odlično ubranil Gianluigi Buffon. Za zapravljeno so bili Katalonci hitro kaznovali, praktično že v naslednjem napadu je namreč Dybala po podaji Maria Mandžukića z leve zabil še drugič in podvojil prednost italijanskih prvakov.

Barcelona je do konca polčasa poskušala znižati, imela žogo več v svojih nogah, vendar recepta za obrambo belo-črnih ni našla. Na drugi strani sta še pred odmorom poskusila Higuaín in Leonardo Bonucci, branilec je bil malce prekratek po predložku s strani.

Chiellini za piko na i

Drugi polčas je s priložnostjo odprl Messi, Argentinec je bil nenatančen. Gol Blaugrane je nato z udarcem ogrozil Sami Khedira, serijo zgrešenih strelov iz obetavnih pozicij je sklenil Iniesta. V 54. minuti se je v krasni poziciji za povišanje naskoka znašel Higuaín, ob prostem Mandžukiću na drugi vratnici je sprožil v Ter Stegna.

Le minuto zatem pa je Juve vendarle zadel še tretjič. Miralem Pjanić je izvedel kot, pred vrati pa je bil najvišji branilec Giorgio Chiellini in s pomočjo vratnice zatresel mrežo gostov. 

Barceloni ni preostalo drugega, kot da napade z vsemi močmi, Juventus pa je čakal na prostor za protinapade. Katalonci so bili zelo blizu znižanju v 68. minuti, ko je Messi lepo zaposlil Luisa Suáreza, strel Urugvajca iz neposredne bližine je Buffon z odbojem od vratnice potisnil v kot.

V končnici obračuna je Barça pritiskala. Ob zgoščeni obrambi je redko prišla do čistega strela, čeprav je bil Suárez zelo agilen. Barça je bila blizu golu ob predložku Messija proti Samuelu Umtitiju, branilec je bil malce prenizek. V 87. minuti je imel Messi na voljo še prosti strel 22 metrov od gola, poslal ga je v živi zid. Do konca tekme nevarnejšega strela ni bilo več in ostalo je pri visoki zmagi domačih.

Liga prvakov, četrtfinale (prve tekme):

Juventus - Barcelona 3:0 (2:0)
Dybala 7., 22., Chiellini 55.

Sreda:
Borussia Dortmund - AS Monaco
Bayern München - Real Madrid
Atlético Madrid - Leicester City

 
Komentarjev 2
  • Bethesda 13:34 12.april 2017.

    A ko je pa Juve odprl mosnjicek, te pa ne moti? Nedosojen penal (roka), neizkljucitev Mandzukica,...

  • Pepe007 06:58 12.april 2017.

    Spet bo Barca morala odvezati mošnjiček za sodnike :)