Šport > Nogomet
22 ogledov

Costa zdrav, Giggs opogumljal United

Diego Costa Barcelona Atletico Liga prvakov četrtfinale
1/29
Reuters
Nogometaši Atlética naj bi v Barceloni igrali vlogo lovske druščine iz Sherwoodskega gozda. Njihov Robin Hood, Diego Costa, vprašljiv za prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov. Dnevnik AS trdi, da bo igral.

Ure pred prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov na Camp Nouu je madridski dnevnik AS na svoji spletni strani (www.as.com) zatrdil, da bo Diego Costa začel tekmo v prvi postavi Atlético Madrida, potem ko je bila njegova udeležba pod vprašajem zaradi manjše poškodbe in zgodnjega odhoda z odprtega treninga v Barceloni.

Courtois; Juanfran, Godín, Miranda, Filipe Luis; Gabi, Tiago, Koke, Arda Turan; Villa, Costa je postava, ki jo suvereno napoveduje AS. 

"Ne vem, če bo Diego Costa igral, predvidevam, da si želi. Če bo igral, mi je žal za Barço," je na kosilu s kolegom Josepom Mario Bartomeuom pred večerno tekmo dejal Atléticov predsednik Enrique Cerezo. "(Lionel) Messi je najboljši nogometaš na svetu, za njim pa pridejo zelo dobri, kot sta Cristiano Ronaldo in Diego Costa."

Simeone poskrbel za zaskrbljenost

Atlético šokantno vodi v La Ligi, Barcelona za njim v španskem prvenstvu zaostaja za točko. Izid je po letošnjih treh medsebojnih obračunih še vedno poravnan, Atléticu še ni uspelo premagati Barcelone, a tudi Barça še ni ugnala rdeče-belih – po tekmah superpokala (1:1 v Madridu, 0:0 v Barceloni) se je z remijem končal tudi zadnji ligaški obračun na Calderónu (0:0).

Navijače madridskega kluba je na predvečer tekme prestrašil trener Diego Simeone, ki je po novinarski konferenci v katalonski prestolnici spregovoril za državno televizijo TVE, za katero je pokomentiral zgolj desetminutno treniranje prvega strelca Coste na zelenici Camp Noua.

"Atlético nogometni Robin Hood"

"Glede na to, da smo videli, kako je zapustil trening, bo težko igral jutri, toda počakali bomo, ker je vmes še veliko ur in minut," je o novopečenem španskem reprezentantu dejal Simeone. Brazilec je šepajoč končal zadnjo ligaško preizkušnjo v Bilbau, a španski kolegi večinoma menijo, da gre zgolj za prvi taktični manever v argentinskem trenerskem dvoboju.

"Ljudje se z nami identificirajo. Svet je v finančni krizi, mi pa se borimo proti velikim klubom, ki imajo ogromne proračune. Smo nekakšen Robin Hood nogometne igre. Imamo dovolj izkušenj za napredovanje, saj smo v zadnjih letih odigrali kar nekaj finalov," je pred obračunom s Katalonci prepričan vezist Tiago Mendes.

Barça brez Neymarja?

"V zadnjem času igramo dobro, tako prepričljivi v tej sezoni še nismo bili, prihaja pa mesec, ko se vse odloča. Pripravljeni smo na dvoboj z Atléticom in verjamem, da bomo naredili velik korak k polfinalu. Vselej igramo, da bi zmagali," pa je še samozavestnejši branilec Barcelone Daniel Alves.

Dnevnik Marca je na dan tekme na svoji spletni strani (Marca.com) poročal, da bo tekmo na klopi vsaj malce presenetljivo začel tudi Neymar, medtem ko naj bi trener Gerardo Martino razmišljal o enaki postavi, kot jo je poslal na zelenico Santiaga Bernabéua – Cesc Fàbregas v zvezni vrsti, Andrés Iniesta na levem krilu in Pedro Rodríguez kot pomoč Danielu Alvesu na desnem krilu, ki je bilo proti Real Madridu na stežaj odprto. 

Unitedu v podporo duh leta 1999

"Gre za dva velika kluba, ki imata izjemno zgodovino in igrata na pravi način," o dvoboju z evropskimi prvaki Bayernom razmišlja vezist Manchester Uniteda, poleg tega pa tudi član trenerskega štaba Ryan Giggs.

Zimzeleni Valižan je bil član ekipe, ki je leta 1999 proti Bavarcem na Camp Nouu osvojila naslov na eni od najbolj dramatičnih tekem vseh časov – Giggs je v sodnikovem podaljšku s svojo slabšo desnico poslal žogo pred vrata, kjer jo je za 1:1 v mrežo pospravil Teddy Sheringham. Preostalo je zgodovina.

Forma ni pomembna

"Kaj se je spremenilo od leta 1999? Igralci, seveda ... (smeh) Kluba sta ostala enaka, oba velikana. V očeh večine je Bayern favorit, a na Old Traffordu smo že bili priča velikim zgodbam. Smo Manchester United, igramo doma, zato o tekmecu res ne razmišljamo kot o favoritu," dodaja Giggs.

"Ne razmišljamo o tem, da United ni v dobri formi. Forma ni pomembna v tako velikih dvobojih. Proti Olympiacosu so najprej izgubili z 0:2, doma pa zmagali s 3:0. Težko bo! Morali bomo biti previdni, od prve minute pa bomo morali dobro igrati, če želimo iztržiti dober rezultat," vloga favorita ni všeč članu bavarskega kluba Arjenu Robbnu.

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Ob 20.45:
Barcelona – Atlético Madrid

Verjetni postavi

Barcelona: Pinto; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Xavi, Fàbregas; Iniesta, Neymar, Messi.

Atlético: Courtois; Juanfran, Godín, Miranda, Luis; Gabi, Tiago, Koke, Arda; Villa, Costa.

Ob 20.45:
Manchester United – Bayern München

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.