Šport > Nogomet
20 ogledov

Real ni pokončal Juveta, Bayern in City že naprej

carlo ancelotti
1/45
EPA
Veliki torkov obračun v Ligi prvakov med Juventusom in madridskim Realom se je po golu Fernanda Llorenteja razpletel brez zmagovalca (2:2). Bayern in Manchester City že v osmini finala.

Carlo Ancelotti se je s pomočnikom Zinedinom Zidanom vrnil v mesto pod Alpami, kjer je skupaj s francoskim virtuozom osvojil številne trofeje, ne pa tiste najbolj cenjene evropske, ki je pri Real Madridu praktično nujna za vsakega stratega. 

Ancelotti je za drugi dvoboj z nekdanjim varovancem Antoniom Contejem znova premešal karte, še šestnajstič prihodu v Madrid je namreč izbral drugačno enajsterico. Tokrat je kapetan Sergio Ramos igral na položaju desnega bočnega branilca, kjer si je tudi ustvaril ime, a ga je José Mourinho nato, v dobro ekipe in njegove lastne kariere, prestavil v sredino.

Real v torinskem peklu povsem miren

Conte je suspendiranega Giorgia Chiellinija nadomestil z Leonardom Bonuccijem, v postavitvi 4-3-3 pa je vlogo levega bočnega branilca opravljal vezist Kwadwo Asamoah. Realovci so razigrane tribune Juventusovega stadiona hitro umirili z zanesljivo posestjo žoge, a je prvi nevaren strel v peti minuti sprožil Paul Pogba, ki pa ni bil natančen z roba kazenskega prostora.

Cristiana Ronalda so gledalci zaradi rdečega kartona Giorgia Chiellinija na prvi tekmi, ki ga je izsilil prav Portugalec, pričakali na nož, a bi jih vroči napadalec Madrida kmalu utišal že v deseti minuti, ko je njegov strel s strani zletel za las mimo vratnice Gianluigija Buffona.

Casillas spet svet za Real

Juve je odgovoril v 12. minuti, ko je Carlos Tévez zelo optimistično padel v duelu z Ramosom in neuspešno iskal najstrožjo kazen, pobeg Fernanda Llorenteja pa je še pravočasno ustavil Raphaël Varane. Na drugi strani je prvič zagrozil tudi Gareth Bale, s slabšo desnico pa po dobljenem dvoboju z Martínom Cáceresom streljal točno v roke Buffona.

Bale Buffon Juventus Real Madrid Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
Po novem specialist za evropske in pokalne tekme Iker Casillas je v dvoboju vratarskih velikanov odgovoril v 17. minuti, ko je po podaji v sredino Paula Pogbaja rešil avtogol Pepeja, ki je nerodno posredoval pred golom in žogo preusmeril proti mreži, Casillas pa je s fantastičnim refleksnim posredovanjem strel ubranil. Odbitka v mrežo ni uspelo pospraviti Claudiu Marchisiu.

Varane zakrivil enajstmetrovko

Marchisio je imel deset minut kasneje na glavi nov zadetek, Casillas pa je še izboljšal svoje reflekse in italijanskega reprezentanta po podaji s strani in strelu z glavo ustavil z nogo, ko se je že zdelo, da je vse izgubljeno. Real je povsem popustil in edine omembe vredni poskus je v 33. minuti zletel z levice Bala, toda Buffona ni pretegnil.

Še kako pa se je moral pet minut pred koncem rednega dela pretegniti Casillas, ko je odbil strel Artura Vidala, nato pa povsem zaplaval po kotu, a ga je z dobrim skokom rešil Pepe. Polčas se je iztekal, ko je Varane v kazenskem prostoru od zadaj nepotrebno startal na rojaka Pogbaja in zakrivil najstrožjo kazen.

Real kraljevsko v nadaljevanju

Zanesljivi izvajalec je bil osmoljenec prve tekme na Santiagu Bernabéuu in Realova tarča v številnih prestopnih rokih, Čilenec Vidal, ki je neubranljivo meril v zgornji kot gostujočih vrat. Kot že nekajkrat letos je prejeti zadetek povsem prerodil Madridčane, ki so močno pritisnili – po podaji s strani sta si bila v napoto Ronaldo in Karim Benzema, žoga je po strelu Portugalca zletela na tribuno.

Drugi polčas je s silovitim strelom odprl Bale, toda njegov poskus ni resneje ogrozil Buffona. Hladen tuš je domačim gledalcem nato po kardinalni napaki nekdanjega člana Barcelone Cáceresa pripravil izžvižgani Ronaldo. Portugalec je s pritiskom na Urugvajca uspel pripraviti do napake, po podaji Benzemaja pa mirno matiral Buffona za 1:1.

Bale matiral Buffona za vodstvo

Kot bi mignil bi lahko devetkratni evropski prvaki tudi povedli, ko se je za strel z roba kazenskega prostora z levico namestil Xabi Alonso, toda ob nemočnem Buffonu zatresel zgolj prečko. Real se je moral v 58. minuti nato reševati z golove črte – Casillas je z neposredne bližine ustavil strel Marchisia, gotov zatek pa je s posredovanjem na golovi črti nato preprečil Pepe.

Kazen je bila hitra. Ronaldo je po dolgi podaji Marcela pobegnil obrambi in na robu kazenskega prostora neoviran našel Bala, Valižan pa je po manjši finti ustrelil na prvo vratnico in premagal Buffona za svoj prvi evropski gol v majici Reala.

Juventus po izenačenju branil točko

Izjemna tekma je nov obrat dobila v 65. minuti, ko je po podaji s strani svoj drugi gol na dveh tekmah proti Realu z glavo zabil Llorente. Nekdanji član Athletica se je lepo otresel Varana in s strelom ob zelenico premagal reprezentančnega kolega v vrstah Španije. Madridčani bi kmalu takoj še drugič povedli, a je Benzema po prepuščeni žogi Luke Modrića pred Buffonom streljal mimo gola.

Šele start iz obuba Bonuccija je v 74. minuti ustavil Ramosa, ki je z desnega boka prodrl vse do gola belo-črnih, Ancelotti pa je v igro po Asierju Illarramendiju (zamenjal je Alonsa) namesto Bala poslal še Ángela Di Marío. Igro je kmalu zapustil tudi njegov rojak Tévez, ki se ni naigral, za slovo pa nevarno ustrelil z roba kazenskega prostora, a je bil Casillas na mestu.

DiCaprio Paris Saint-Germain PSG Anderlecht Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
Domači so se več kot očitno zadovoljili s točko in do konca tekme večinoma branili rezultat 2:2, ki jih je v skupini B še nekako ohranil pri življenju. Za to je poskrbel Daniel Braaten, ki je z izvrstnim zadetkom s peto prinesel zmago Københavnu nad Galatasarayem in poskrbel, da upanje po napredovanju živi tudi na Danskem (1:0).

Baskovski Real do prve točke

Manchester United ni izkoristil velike priložnosti, da bi si ob remiju brez golov med Šahtarjem in Leverkusnom praktično že zagotovil napredovanje iz skupine A. Nizozemski napadalec Robin van Persie je v San Sebastiánu dvakrat zdel okvir gola, rdeči vragi pa niso mogli streti trdega baskovskega oreha, ki je le prišel do prve točke med elito.

Van Persie je v drugem polčasu zamenjal Wayna Rooneyja in praktično takoj po prihodu na zelenico stresel vratnico, po podarjeni enajstmetrovki (znova je simuliral dežurni "padalec" Ashley Young) pa je Nizozemec z bele točke znova zadel zgolj aluminij. 

DiCaprio videl nov gol Ibrahimovića

V skupini C je Zlatan Ibrahimović rešil domači remi proti Anderlechtu in tako prinesel vsaj nekaj veselja slovitemu igralcu Leonardu DiCapriu na tribuni, razen če hollywoodski zvezdnik ni navijač belgijskih prvakov (1:1). 

Po vodilnem golu Demyja De Zeeuwa v 68. minuti je Ibrahimović hitro izenačil, a kljub igralcu več PSG, ki je Anderlecht pred dnevi ponižal z 0:5, ni zmogel potrditi napredovanja. Olympiakos je na drugi tekmi skupine v Pireju premagal Benfico (1:0).

V tretje gre rado: City z Bayernom že v osmini

Hat-trick Álvara Negreda in dva zadetka Sergia Agüera sta Manchester Cityju prinesla zanesljivo zmago nad CSKA Moskvo in prvo napredovanje v osmino finala Lige prvakov v zgodovini kluba (5:2).

Poletni Argentinec je že po treh minuah zadel za vodstvo na stadionu Etihad, kjer je Zoran Tošić za najstrožjo kazen zrušil Davida Silvo, Agüero pa ni grešil. V 20. minuti je po lepi podaji Samirja Nasrija s peto zadel za 2:0, Negredu pa je pripravil tudi zadetek za 3:0.

Rusi, njihovi navijači so spet povzročali neljube scene na tribuni, policisti pa so bili še posebej pozorni na morebitne nove rasistične vzklike, za katere jih je po zadnji tekmi obtožil Yaya Touré, so prek Touréjevega rojaka Seydouja Doumbie znižali tik pred polčasom, a je Negredo že po šestih minutah nadaljevanja prav po akciji Touréja in Nasrija odločil tekmo, v izdihljajih tekme pa zadel še enkrat. 

Guardiola izenačil rekord Barcelone

Bayern je moral na odločilni gol pri Viktorii Plzňu čakati vse do sredine drugega polčasa, ko je nedolgo po prihodu v igro zadel rezervist Mario Mandžukič (1:0). Borbeni Čehi, krvniki Maribora na zadnji stopnički pred Ligo prvakov, Bavarcem tako niso uspeli preprečiti rekordne devete zaporedne zmage v najelitnejšem tekmovanju, s čimer so varovanci Josepa Guardiole izenačili dosežek njegovega nekdanjega kluba Barcelone iz sezone 2002/03.

Mandžukić je zamenjal Thomasa Müllerja in edini gol na tekmi zabil v 65. minuti, ko je ušel čuvaju in v mrežo preusmeril podajo Philippa Lahma.

Liga prvakov, skupinski del, 4. krog:

Skupina A

Real Sociedad : Manchester United 0:0
RK: Fellaini (90/United)
Van Persie (United) je v 70. minuti zapravil enajstmetrovko.

Šahtar Doneck : Bayer Leverkusen 0:0

Lestvica: 1. Manchester United 8 točk, 2. Bayer 7, 3. Šahtar 5, 4. Real Sociedad 1.

Skupina B

FC København : Galatasaray 1:0 (1:0)
Braaten (6)

Juventus : Real Madrid 2:2 (1:0)
Vidal (42/11-m), Llorente (65); Ronaldo (52), Bale (60)

Postavi

Juventus: Buffon; Cáceres, Barzagli, Bonucci, Asamoah; Vidal, Pirlo, Pogba, Marchisio; Tévez (od 82. Quagliarella), Llorente (od 88. Giovinco). Na klopi: Storari; Ogbonna, De Ceglie, Padoin, Isla.

Real Madrid: Casillas; Ramos, Varane, Pepe, Marcelo; Alonso (od 71. Illarramendi), Khedira, Modrić; Ronaldo, Bale (od 75. Di María), Benzema (od 81. Jesé). Na klopi: López; Arbeloa, Carvajal, Isco.

Sodnik: Howard Webb (Anglija).

Lestvica: 1. Real Madrid 10 točk, 2. Galatasaray 4, 3. København 4, 4. Juventus 3.

Skupina C

Olympiakos : Benfica 1:0 (1:0)
Manolas (13)

Paris Saint-Germain : Anderlecht 1:1 (0:0)
Ibrahimović (70); De Zeeuw (68)
RK: Kljestan (82/Anderlecht)

Lestvica: 1. PSG 10 točk, 2. Olympiakos 7, 3. Benfica 4, 4. Anderlecht 1.

Skupina D

Manchester City : CSKA Moskva 5:2 (3:1)
Agüero (3/11-m, 21), Negredo (30, 51, 90); Doumbia (45, 71/11-m)

Viktoria Plzeň : Bayern München 0:1 (0:0)
Mandžukić (65)

Lestvica: 1. Bayern 12 točk*, 2. Manchester City 9*, 3. CSKA 3, 4. Viktoria 0.
* – že v osmini finala 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.