Šport > Nogomet
5644 ogledov

Španci slavijo Jana Oblaka, zablestel v ključnem trenutku

Jan Oblak Atlético Inter Epa Jan Oblak je izvedel nekaj izvrstnih obramb.
S tekmama v Madridu in Dortmundu se je dopolnila četrtfinalna zasedba Lige prvakov.

Madridski Atlético z Janom Oblakom v vratih je po porazu 1:0 v gosteh proti Interju na povratni tekmi slavil z 2:1, kar je srečanje zavleklo v podaljške in nato še v streljanje enajstmetrovk.

Pri strelih z bele točke so bili uspešnejši Španci (5:2). Oblak je ubranil poskusa Alexisa Sáncheza in Davyja Klaassena, Lautaro Martínez je sprožil čez gol, medtem pa so domači zgrešili le enkrat in se veselili napredovanja.

Varovanci Simoneja Inzaghija so sicer povedli malo po pol ure igre, ko je zadel branilec Federico Dimarco (33. minuta). Toda kmalu zatem so gostitelji izenačili, ko je njihov najboljši strelec vseh časov Francoz Antoine Griezmann, ki je števec golov v dresu Atlética povišal na 176, zadel po Kokejevi odbijajoči žogi.

V drugem polčasu je Griezmannu zadetek preprečil Yann Sommer, Koke pa je v 85. minuti zatresel le vratnico, a pritisk domačih se je nadaljeval. Nizozemski rezervist Memphis Depay je v 87. minuti zadel po podaji Kokeja za izenačenje na 2:2 v seštevku obeh tekem.

V sodnikovem dodatku 90. minute je imel sicer Rodrigo Riquelme po podaji Griezmanna v nogah zmagoviti zadetek za četrtfinale, a je žogo z bližine poslal čez prečko in tekma se je sprva prevesila v podaljške, nato pa v izvajanje kazenskih strelov.

BvB močnejši kot PSV

Borussia Dortmund | Avtor: Epa Epa

Borussia Dortmund je po remiju 1:1 na prvi tekmi v Eindhovnu doma premagala PSV (2:0) in se prebila med osem najboljših v Evropi.

Zadetka sta dosegla povratnik Jadon Sancho (3. minuta) in joker Marco Reus (90.+ 5.). Tretji gol Niclasa Füllkruga je bil razveljavljen, ker je bil nemški reprezentant v ofsajdu.

Žreb četrtfinalnih parov bo v petek. Četrtfinalni obračuni bodo 9. in 10. ter 16. in 17. aprila, polfinale 30. aprila in 1. maja ter 7. in 8. maja, finale pa bo v Londonu na Wembleyju 1. junija.

Liga prvakov, osmina finala (povratne tekme):

ATLÉTICO MADRID - Inter 5:2** (2:1, 1:1)  /0:1/
BORUSSIA DORTMUND - PSV Eindhoven 2:0 (1:0)  /1:1/
ARSENAL - Porto 5:2** (1:0, 1:0)  /0:1/
BARCELONA - Napoli 3:1 (2:1)  /1:1/
REAL MADRID - RB Leipzig 1:1 (0:0)  /1:0/
BAYERN MÜNCHEN - Lazio 3:0 (2:0)  /0:1/
MANCHESTER CITY - København 3:1 (3:1)  /3:1/
Real Sociedad - PARIS SG 1:2 (0:1)  /0:2/

* - po podaljšku
** - po enajstmetrovkah
/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v četrtfinale

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.