Šport > Nogomet
18 ogledov

Liga prvakov: milijoni na razstavi

Koliko sta vredni prvi postavi finalistov? Za povečavo kliknite na grafiko. (Fot Žurnal24 main
Liga prvakov. Danes sanjski finale med Barcelono in Manchestrom Unitedom. Poigrali smo se z vrednostmi igralcev. Najpomembnejšo tekmo sezone bomo jasno spremljali V ŽIVO na zurnal24.si.
Nikar ne spreglejte: koga je za zmagovalca določila slonica Ganga iz ljubljanskega živalskega vrta in kako so finalisti trenirali.

Težave bo Unitedu predstavljal Leo Messi. Je z drugega planeta, nikoli ne veš, kaj bo pripravil," o najdražjem nogometašu, ki bo nocoj na zelenici stadiona Wembley v finalu Lige prvakov (nocoj ob 20.45), pravi njegov soigralec pri Barceloni Eric Abidal. Francoz bi lahko le dva meseca po tem, ko so pri njem odkrili tumor na jetrih, zaigral na največji nogometni tekmi leta. Gledalci na angleškem nacionalnem stadionu bodo nocoj lahko videli za skoraj 700 milijonov evrov nogometnega talenta.

"Rooney med naj na svetu"
Če Messija nemška spletna stran Transfermarkt.de ocenjuje na kar sto milijonov evrov, je dobro polovico manj na trgu vreden najdražji nogometaš angleških prvakov Wayne Rooney. "Je mad najboljšimi napadalci na svetu, zato bom moral biti posebno pozoren," pred srečanjem pravi branilec Barcelone Gerard Piqué, ki bo bržkone odgovoren za zaustavljanje Rooneyja.
Če sta Messi in Rooney sila in moč modernega nogometa, pa bosta pri Unitedu posebno vlogo igrala dva superveterana, 40-letni Edwin van der Sar in 37-letni Ryan Giggs. "Giggs je izjemen, kljubuje zakonom fizike in logike," o velikem Valižanu pravi njegov soigralec Michael Owen.

Finale Lige prvakov:

Barcelona – Manchester United (20.45)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.