Šport > Nogomet
22 ogledov

Twitter "uničil" Demichelisa po tekmi z Barço

Demichelis Manchester City Barcelona Liga prvakov Twitter polž enajstmetrovka Reševalni pas/Twitter
Manchester City je po sinočnjem porazu proti Barceloni na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov ostal praktično brez možnosti za napredovanje. Trener Manuel Pellegrini ostro nad sodnika. Twitter "uničil" Martína Demichelisa.

Veliko reči je šlo na eni izmed največjih tekem v zgodovini kluba narobe za Manchester City, ki se je dobro upiral favorizirani Barceloni, a po prekršku Martína Demichelisa za rdeči karton v drugem polčasu dobil dva gola za prepričljiv poraz brez doseženega gola, po katerem bodo morali eni izmed največjih zapravljivcev svetovnega nogometa iskati čudež na Camp Nouu.

Demichelis je podrl rojaka Lionela Messija na robu kazenskega prostora; kot so pokazali počasni posnetki, le kakšen centimeter zunaj 16-metrskega prostora, Argentinec pa se je pobral in z enajstih metrov zabil svoj prvi gol na tekmah izločilnih bojev v Angliji po finalnem na Wembleyju leta 2011

"Sodnik je lahko srečen, ker je odločil tekmo"

Medtem ko je Twitter zavzela oznaka #ThingsFasterThanDemichelis (reči, ki so hitrejše od Demichelisa), se je trener Cityja Manuel Pellegrini po bojazljivi predstavi svojih varovancev branil z ostrim napadom na švedskega sodnika Jonasa Erikssona, ki da je favoriziral Katalonce, Čilenec pa je tako tvegal hujšo kazen Evropske nogometne zveze (Uefa).

"Z njim sem govoril po koncu tekme in lahko je zelo srečen, ker je odločil tekmo," je besnel nekdanji trener madridskega Reala, Villarreala in Málage. "Barcelona ni imela nikakršnih možnosti za zadetek, do enajstmetrovke Demichelisa. Sodnik ni bil nepristranski. Ni imel nikakršnega nadzora nad tekmo. Menim, da ni bila dobra zamisel, da je to tekmo sodil Šved. Pomembnejši nogomet se igra drugje po Evropi, ne na Švedskem, zato velika tekma s tako pomembnimi ekipami potrebuje izkušenejšega sodnika."

Barcelona vzela ponujeno

Eriksson je sicer sodnik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) vse od leta 2002 in bo sodil tudi na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Vodil je že 86 tekem pod okriljem Uefe, obračun na stadionu Etihad pa je bil njegov 22. v Ligi prvakov.

To ne skrije dejstva, da City na svoji prvi tekmi izločilnih bojev najelitnejšega evropskega tekmovanja ni prikazal napadalne sile, ki mu je v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih prinesla že 117 golov, na Otoku pa so jim po tihem napovedovali celo boj za vse štiri krone. Barcelona ni blestela, toda vsaj deloma nadzirala potek srečanja, po izključitvi Demichelisa pa brez milosti vzela ponujeno.

Keane: Kompany je očitno res utrujen

"Pred povratno tekmo nise tako samozavesten. Želeli smo si zmagati in mislim, da je rezultat pošten," je po obračunu dejal gostujoči strateg Gerardo Martino. "Cityju smo deset minut v prvem in deset minut v drugem polčasu dovolili pobudo; s tem smo tvegali. Uspela nam je dobra zmaga v gosteh, in to predstavo moramo ponoviti doma. Ampak City je doma izgubil z Bayernom v skupinskem delu, nato pa zmagal v gosteh. So zelo nevaren nasprotnik."

Okrog 250 milijonov gledalcev po svetu sicer ni najbolj uživalo v na trenutke preveč šahovski partiji moštev, ki sta v letošnji sezoni skupaj zabili že 228 golov. Pričakovano oster je bil po tekmi tudi strokovni komentator televizije ITV Roy Keane, ki se ni strinjal s pogumno trditvijo Cityjevega kapetana Vincenta Kompanyja, češ da je bila njegova ekipa "superiorna".

Twitter nad Demichelisa

"Očitno je res utrujen po tekmi ... City je igral dobro, zanje je bila to trda učna ura v Ligi prvakov. Ko prejmeš takšne gole na tej ravni, je skoraj nemogoče kaj iztržiti. City nima nobenih možnosti. Da bi zabili tri gole v gosteh, mislim, da je praktično nemogoče," je dejal nekdanji kapetan rdečih vragov.

Uradn profil Cityja na Twitterju je sicer poskrbel za veliko smeha na medmrežju, ko je le nekaj minut pred usodnim prekrškom Demichelisa tvitnil, da je Argentinec "pravi kamen" v osrčju obrambe, ki "ustavlja vse, kar proti njemu pošlje Barça". Klub je tvit kasneje izbrisal, te sreče pa ni imel Demichelis, čigar počasnost je bila velik navdih.

Med rečmi, ki so hitrejše kot Demichelis, so bile denimo vrnitev Rangersov v prvo ligo, John Terry, ki lahko oplodi pet deklet svojih soigralcev, preden Demichelis preteče sto metrov, ali Arsenal, ki lahko hitreje kot Demichelis osvoji kakšen pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.